Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Nieuwe speler tussen gespecialiseerde cacaoverwerkende bedrijven

Tradin Organic neemt cacao-verwerkingsfabriek in gebruik

Tradin Organic Agriculture BV, met het hoofdkantoor in Amsterdam, heeft haar nieuwe cacao-verwerkingsfabriek 'Crown of Holland' in Middenmeer officieel in gebruik genomen.

De nieuwe faciliteit is geheel gericht op de verwerking van wereldwijd geproduceerde gecertificeerde en gespecialiseerde cacaobonen. De faciliteit beschikt over een verwerkingscapaciteit van 9.000 ton. Bij Crown of Holland worden de bonen onder meer verwerkt volgens een roostermethode die bekend staat als 'Whole-bean roasting'. Dit maakt het mogelijk om in combinatie met de kwalitatieve 'single-origin' cacaobonen aromaprofielen op maat te maken in cacao-likeuren en -poeders. De duurzame faciliteit is sinds september 2013 in gebruik en het bestaande cacaovolume van het Tradin Organic is inmiddels volledig overgedragen aan Crown of Holland. De feestelijke opening zal op 14 november 2014 plaatsvinden, met internationale gasten uit de cacao-industrie.Gerard Versteegh, voorzitter van de SunOpta International Foods Group (waar Tradin Organic deel van uitmaakt): "Dankzij de zeer efficiënte apparatuur, beheersbare omvang en slimme lay-out kunnen in de fabriek zowel korte productieruns als producties voor grotere tonnages eenvoudig afgewisseld worden. Dit maakt Crown of Holland tot een ideale partner voor kleinere nicheklanten en grote verwerkers die hun gecertificeerde cacaoproductie willen uitbesteden." Het ervaren R&D-team van Crown of Holland combineert parameters van hele geroosterde bonen met een breed scala van verschillende smaakprofielen en kan hierdoor op maat gemaakte cacaoproducten voor haar klanten creëren.

Crown of Holland is op 40 kilometer ten noorden van de haven van Amsterdam gevestigd, op het duurzame bedrijventerrein Agriport A7. Amsterdam is 's werelds nummer 1 cacaohaven. De fabriek is gebouwd met behulp van de nieuwste milieuvriendelijke bouwmaterialen en technologieën, Een essentieel element van het concept van Agriport A7 is het simuleren van duurzame systemen met een gesloten kringloop, door onder meer het hergebruiken van reststoffen en bijproducten onder de bedrijven. Dit sluit mooi aan bij de duurzaamheidsprincipes van Tradin Organic.

Voor meer informatie: www.crownofholland.com en www.tradinorganic.com
Publicatiedatum: