
Abonneren
Vacatures
Top 5 - gisteren
- "Het gemak waarmee consumenten hierdoor kunnen bestellen is een groot voordeel voor de webshops en partners"
- Hoge inflatie speelt bio parten blijkt uit consumptiecijfers VLAM
- Färm breidt uit met zes winkels
- Dramatisch jaar voor vlinders, hommels en bijen: "Planten worden niet bestoven"
- "Biohuis kritisch positief over conceptteksten Landbouwakkoord"
Top 5 - afgelopen week
Top 5 - afgelopen maand
Nieuwe speler tussen gespecialiseerde cacaoverwerkende bedrijven
Tradin Organic neemt cacao-verwerkingsfabriek in gebruik
De nieuwe faciliteit is geheel gericht op de verwerking van wereldwijd geproduceerde gecertificeerde en gespecialiseerde cacaobonen. De faciliteit beschikt over een verwerkingscapaciteit van 9.000 ton. Bij Crown of Holland worden de bonen onder meer verwerkt volgens een roostermethode die bekend staat als 'Whole-bean roasting'. Dit maakt het mogelijk om in combinatie met de kwalitatieve 'single-origin' cacaobonen aromaprofielen op maat te maken in cacao-likeuren en -poeders. De duurzame faciliteit is sinds september 2013 in gebruik en het bestaande cacaovolume van het Tradin Organic is inmiddels volledig overgedragen aan Crown of Holland. De feestelijke opening zal op 14 november 2014 plaatsvinden, met internationale gasten uit de cacao-industrie.
Gerard Versteegh, voorzitter van de SunOpta International Foods Group (waar Tradin Organic deel van uitmaakt): "Dankzij de zeer efficiënte apparatuur, beheersbare omvang en slimme lay-out kunnen in de fabriek zowel korte productieruns als producties voor grotere tonnages eenvoudig afgewisseld worden. Dit maakt Crown of Holland tot een ideale partner voor kleinere nicheklanten en grote verwerkers die hun gecertificeerde cacaoproductie willen uitbesteden." Het ervaren R&D-team van Crown of Holland combineert parameters van hele geroosterde bonen met een breed scala van verschillende smaakprofielen en kan hierdoor op maat gemaakte cacaoproducten voor haar klanten creëren.
Crown of Holland is op 40 kilometer ten noorden van de haven van Amsterdam gevestigd, op het duurzame bedrijventerrein Agriport A7. Amsterdam is 's werelds nummer 1 cacaohaven. De fabriek is gebouwd met behulp van de nieuwste milieuvriendelijke bouwmaterialen en technologieën, Een essentieel element van het concept van Agriport A7 is het simuleren van duurzame systemen met een gesloten kringloop, door onder meer het hergebruiken van reststoffen en bijproducten onder de bedrijven. Dit sluit mooi aan bij de duurzaamheidsprincipes van Tradin Organic.
Voor meer informatie: www.crownofholland.com en www.tradinorganic.com
Publicatiedatum:
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2023-06-05 Nieuw: chips gemaakt van met biologisch zeewier bemeste zilte aardappels
- 2023-05-30 Waitrose lanceert eerste eigen merk Fairtrade biologische kokosolie in het Verenigd Koninkrijk
- 2023-05-26 Amandelpasta en gemengde notenpasta in grote 'jubileumpotten'
- 2023-05-24 Brits chocolademerk maakt comeback op de Europese markt
- 2023-05-19 Biologische teelt in crisis, maar consumptie richt zich wel op milieuvriendelijke alternatieven
- 2023-05-09 Demeter-honing maakt rentree op Nederlandse markt
- 2023-05-09 EU en Tradin Organic stimuleren regeneratieve biologische cacaoproductie in Sierra Leone
- 2023-05-04 Nieuwe biologische soepen in wereldse smaken
- 2023-04-20 Zeilschip de Tres Hombres levert 12 ton biologische Trinitario cacaobonen af in Amsterdam
- 2023-04-13 Alnatura nieuw in de Nederlandse winkelschappen
- 2023-04-05 Paastrends: Halve eitjes en paaseitabletten
- 2023-03-31 Nieuw: hagelslag voor in het zelftapsysteem
- 2023-03-29 Fairtrade bio-chocolademerk in nieuw jasje en nu ook Praliné blocs
- 2023-03-24 "Ik kijk nu volledig anders tegen een zak sesamzaad aan"
- 2023-03-23 "Het verhaal van onze familie is verweven met deze pastafabriek"
- 2023-03-22 Nieuwe Less Sugar chocoladepasta's nu verkrijgbaar
- 2023-03-20 "Eigenlijk draait meesterschap om passie en liefde voor het product en hoe dat tot stand komt"
- 2023-03-16 "De nieuwe bananenbroodmixen passen heel goed bij de doelgroep"
- 2023-03-15 Nieuwe linzenmiso en Mikawa mirin
- 2023-03-09 "We gaan nog opvallender vermelden dat we geen suiker- en zoetstoffen toevoegen"