Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Joris Lohman verder als directeur

Elisabeth Lanz nu bestuursvoorzitter van Youth Food Movement

Op zondagmiddag 27 oktober is tijdens de ALV Elisabeth Lanz unaniem verkozen tot bestuursvoorzitter van Youth Food Movement Nederland. Elisabeth volgt daarmee Joris Lohman op als bestuursvoorzitter, terwijl Joris verder gaat als directeur.

De nieuwe rolverdeling is een direct gevolg van de veranderingen in de structuur van de organisatie. Het kantoor, onder leiding van Joris, zal de uitvoerende taken op zich nemen, terwijl bij het bestuur de controlerende taken liggen. De scheiding tussen kantoor en bestuur was een aanbeveling van de Raad van Advies, en is op deze ALV ingevoerd."Ik ben blij dat we deze beslissing hebben genomen. Het zorgt er voor dat de YFM zich de komende jaren kan blijven ontwikkelen: het bestuur krijgt nu een duidelijkere rol in het vaststellen van de lange termijnstrategie en het controleren van het kantoor, allemaal in dienst van de leden", zegt de kersverse directeur Joris Lohman. Daarnaast, benadrukt hij, is hij ontzettend blij met Elisabeth als bestuursvoorzitter. "Ik ben er supertrots op om haar erbij te hebben. Ik heb er alle vertrouwen in dat zij het als bestuursvoorzitter heel goed gaat doen, en zie er naar uit om met haar samen te werken!"

Elisabeth straalde toen ze haar motivatie gaf: "Ik vind het een geweldige uitdaging om erover na te denken hoe we deze beweging verder kunnen ontwikkelen. We kunnen trots op zijn wat we zijn, de waarden die we nastreven en zorgen dat we zo veel mogelijk mensen bereiken die nog niet van ons gehoord hebben. Daarnaast heeft het YFM NL-bestuur de rol om de regionale YFM's meer te gaan ondersteunen. Het is onze kracht om lokaal actief te zijn en laagdrempelige evenementen te organiseren, terwijl we tegelijkertijd brede landelijke projecten op kunnen zetten."

Joris Lohman zal als directeur woordvoerder van de YFM blijven.
Publicatiedatum: