Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Thedinghsweert doet mee aan landelijke Natuurwerkdag

Zaterdag 2 november is het landelijke natuurwerkdag. Iedereen die natuur en landschap een warm hart toedraagt kan een dagje meehelpen met poelen schoonmaken, bomen knotten, struiken planten en heide opschonen. Vorig jaar hebben ruim 12.500 vrijwilligers meegeholpen. Ervaring is niet nodig. Wel zin om de handen uit de mouwen te steken.

In de gemeente Tiel kunnen geïnteresseerden aan de slag op landgoed Thedinghsweert in Tiel. Kijk voor meer informatie op www.natuurwerkdag.nl.

Thedingsweert

De buitenplaats Thedingsweert aan de Linge bij Tiel is vanaf de 13e eeuw ononderbroken bewoond, als een van de weinige landgoederen in Nederland. Verschillende eigenaren - ridders en edellieden - drukten hun stempel op het landgoed. De huidige villa met bijgebouwen is ruim honderd jaar geleden door de familie van Beuningen gebouwd, die het landgoed in 1970 aan landbouwschool de Warmonderhof schonk. Na het vertrek van de school in 1994 zijn er onder meer een woonvereniging en een biologisch-dynamische zorgboerderij gevestigd. De woonvereniging, gevestigd in de historische gebouwen, beheert 8 hectare land langs de Linge; weiland, houtsingels en een park. Vrijwilligers kunnen deze dag samen met de bewoners aan de slag. Tussen de middag staat een lunch met soep voor u klaar. Diner wordt u ook aangeboden, maar wel apart voor opgeven.


Werkzaamheden

"We gaan takken zagen, hout opbossen en verwerken in de natuurlijke oeverbeschoeiing. De bomen van onze laan moeten worden uitgedund, dus gaan we deze om en om omzagen. Lunch, koffie /thee en na afloop wordt aansluitend een diner aangeboden. Voor vrijwilligers is dit alles gratis, hiervoor moet u zich wel opgeven. Mensen hoeven dus geen eten mee te nemen, er wordt gekookt, ook voor vegetari├źrs. Als je zelf in het bezit bent van gereedschap, zoals een takkenschaar, snoeischaar, handzaag en handschoenen, deze graag meenemen. Kleding: Werkkleding, werkschoenen, werkhandschoenen en extra laarzen. Als u gereedschap heeft, neem dit dan mee. Vooral takkenscharen en handzagen zijn deze dag erg handig."
Publicatiedatum: