Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
26 oktober in Maastricht:

Lucio Salamini bij Najaarsproeverij Pierre Ache Wijnen

Er stromen vier rivieren van noord naar zuid door de 'Colli Piacentini' – de heuvels ten zuiden van Piacenza. Stromen is overigens een groot woord, want het zijn echte regenrivieren: in droge tijden liggen ze droog en kijk je tegen een woeste zee van keien.

In 1988 besluit vader Salamini na 35 jaar reizen hier wijn te gaan maken. Hij is wijnkenner en heeft een grote kelder topwijnen uit Frankrijk en Italië. De familie heeft dan de ambitie wijnen te gaan maken die tot die categorie behoren. Zonder veel ervaring in de wijnbouw koopt de familie gronden om de familieveldjes uit te breiden. Dat is het begin van een geweldig wijnavontuur.


Lucio Salamini.

Ze planten authentieke Italiaanse druiven aan als Malvasia di Candia Aromatica, Barbera en Bonarda en daarnaast de druiven uit de beroemde wijngebieden: Chardonnay, Sauvignon Blanc, Pinot Noir en Cabernet Sauvignon. Vanaf het begin werkt de familie biologisch. De reden? Ze willen de beste kwaliteit druif om hun wijnen van te maken.

26 oktober proeven met Lucio Salamini

Dat ze heel beste wijnen maken kunt u morgen proeven: Lucia Salamini presenteert zijn brede gamma op de Najaarsproeverij van importeur Pierre Ache Wijnen.

Tussen 18:30 en 20:30 uur in de fraaie boekhandel Polare (voorheen Selexyz) in Maastricht.

Voor meer info over Luretta en de wijnproeverij zie de wijnbrochure op www.pierreachewijnen.nl.
Publicatiedatum: