Vandana Shiva en Klaus Töpfer in actie voor 'Save our Soils'

Aanstaande maandag 28 oktober zullen Vandana Shiva, Klaus Töpfer (milieupolitiek expert) en Eosta-CEO Volkert Engelsman een guerilla gardening actie uitvoeren in het hart van Berlijn. De actie is niet alleen de spectaculaire aftrap van de tweede internationale Global Soil Week (www.globalsoilweek.org), maar is vooral bedoeld om mensen bewust te maken van het bovemprobleem waar we als mensheid mee te maken hebben. Als je weet dat 99,7% van ons voedsel uit de grond komt, en dat wij het equivalent van 30 voetbalvelden aan vruchtbare grond per minuut verliezen, is duidelijk dat we voorzichtiger moeten zijn met deze bron.

Helaas is dit niet het geval, want grootschalige, destructieve, niet-duurzame landbouw is nog steeds de norm. Een keuze voor biologisch is een keuze voor grond. Eosta zal deze boodschap bsamen met meer dan 60 internationale partners en al haar klanten blijven verspreiden tot aan het internationale jaar van de bodem in 2015.

Wil je meedoen? Neem dan contact op met campagneleider Michaël Wilde (Michael@eosta.com) voor meer details.

Bron: Weeknieuws Eosta

Publicatiedatum:



Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.