Je zult in het traditionele Bordeaux wijngaarden bezitten en er volledig van doordrongen zijn dat biologisch werken, zelfs biologisch-dynamisch werken, de enige weg vooruit is. Dat chemicaliën niet thuis horen in de wijngaard. Dat een grotere biodiversiteit in de wijngaard en goede vruchtbaarheid van de bodem essentieel zijn voor gezonde druiven. En dat je daarom het risico op een kleinere oogst voor lief neemt. Dan ben je in Bordeaux nog een buitenbeentje. Want Bordeaux houdt ook op dat vlak vast aan traditie. Het aantal wijnboeren dat er biologisch werkt ligt ver onder het gemiddelde voor heel Frankrijk.
Jean Luc Hubert.
Catherine en Jean Luc Hubert, vijfde generatie wijnmakers in Bordeaux, maakten in de jaren '90 de ommezwaai naar biologische wijnbouw. Ze doorbreken zo ongeveer elk stereotype van Bordeaux: naast het feit dat de wijngaarden biologisch-dynamisch worden bewerkt, zijn de wijnen jong al heerlijk drinkbaar en hebben ze een geweldige prijs-/kwaliteitverhouding.
De biologische wijnen Château Peybonhomme Les Tours en Château La Grolet hebben nog de traditionele uitstraling van een Bordeaux wijn. Met nieuwere cuvées, L'Atypic en Les Vacances de Monsieur Merlot, nemen ze afstand van de traditionele aanpak.
Kennis maken met Jean Luc Hubert en zijn wijnen proeven? Dat kan op 3 november, tijdens de najaarsproeverij van Biowijnclub. Deze is van 15:00–18:00 uur, op de Burgemeester Reigerstraat 28 in Utrecht. Kijk voor meer informatie en om je aan te melden op www.biowijnclub.nl.
Biowijnclub is een wijnhandel, gespecialiseerd in lekkere biologische wijnen, gevestigd in Utrecht. Meer dan 50 wijnen uit het assortiment van www.biowijnclub.nl hebben een notering in wijngids De Grote Hamersma 2014.

Abonneren
Vacatures
Top 5 - gisteren
- Fotoreportage: Bloedhete maar geslaagde BioVelddag
- Oud-landbouwminister Cees Veerman ziet nog altijd toekomst in biologische en duurzame landbouw
- De Smaakspecialist investeert in zeewier en neemt de activiteiten van Seamore over
- Johan Groen naar Geersing Potato Specialist
- Odin Westerpark verhuist naar Amsterdamse Bilderdijkstraat
Top 5 - afgelopen week
- "We zeiden tegen elkaar: als we dit doen, dan gaan we voor 100% biologisch"
- "Kennelijk treft ook mij als bio-boer automatisch milieublaam"
- Drukbezochte openingsavond bij vernieuwde Ekoplaza Alkmaar
- Ronald van Marlen spreekt Rabobank-aandeelhouders aan op verantwoordelijkheid voor 'landbouwpuinhoop'
- Stikstofnieuws uit Den Haag ontvangen als 'onrealistisch' en 'onmogelijk' maar ook 'pijnlijk' en 'noodzakelijk'
Top 5 - afgelopen maand
- In memoriam: Frans baron van Verschuer
- "We zeiden tegen elkaar: als we dit doen, dan gaan we voor 100% biologisch"
- John Arink gaat discussie aan met Henk Bleker bij Humberto op RTL4
- Is de consument bereid meer te betalen voor zuivel van melkveehouders die de kalfjes bij de koe houden?
- Ronald van Marlen spreekt Rabobank-aandeelhouders aan op verantwoordelijkheid voor 'landbouwpuinhoop'
Komt naar najaarsproeverij Biowijnclub: 3 november
Jean Luc Hubert – een buitenbeentje in Bordeaux
Publicatiedatum:
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2022-06-24 The Good Wine doneert per fles 750 liter schoon drinkwater
- 2022-06-21 Zeilschip met biologisch fair trade koffie uit Colombia vaart haven Amsterdam binnen
- 2022-06-14 Ecotone opent nieuwste productlijn van plantaardige dranken
- 2022-06-13 Jumbo filiaalhouders Deurne en Breda ontvangen Neleman wijnreischeque
- 2022-06-10 (Ver)nieuw(d): Piramide Losse thee en kruideninfusies in 6 smaakvarianten
- 2022-06-07 Honest Tea-oprichter besluit opnieuw bio-ijsthee op de markt te brengen na besluit Coca-Cola
- 2022-06-07 Meerderheid in Nederland is vóór toevoegen plantaardig alternatief schoolmelk
- 2022-06-03 "De Patte de Loup is ons nieuwe unieke biologische appelsap"
- 2022-05-25 Coca Cola stopt productie van Honest Tea
- 2022-05-24 Pieter Pot stopt biologische wijn in herbruikbare fles
- 2022-05-20 Ecotone investeert 20 miljoen in productie van plantaardige dranken
- 2022-05-20 Goeie Mie Gin haalt investering op bij Dragons’ Den
- 2022-05-18 Flevosap introduceert biodynamische lijn OERsappen
- 2022-05-12 Gouden medaille voor Ur-Pilsener, zilver voor Oertarwe blond
- 2022-05-06 SodaStream breidt uit met biologische fruitsmaken
- 2022-05-05 "Onze kokosazijn is zeker iets bijzonders"
- 2022-05-04 Nu ook pils in blik van De Leckere
- 2022-05-02 Kombucha microdrinks hebben 90% kleinere CO2 footprint
- 2022-04-28 Nieuwe variant limonadesiroop Agropošta: Citroengras & gember
- 2022-04-28 Statiegeld ontvangen via supermarktapp