Zwarte Horiver vangplaat extra tool in strijd tegen Tuta absoluta

Koppert brengt een zwarte variant van de bekende Horiver vangplaat op de markt. Uit proeven in Spanje blijkt dat een zwarte Horiver ten minste twee keer zoveel Tuta absoluta wegvangt.

De nieuwe zwarte Horiver vangplaat is een extra tool in de bestrijding van Tuta absoluta, een zeer schadelijke mineermot met een sterke voorkeur voor tomaat.

Tot nu vormen de roofwantsen Nesidiocoris tenuis (Middellandse Zeegebied) en Macrolophus pygmaeus (Noord-Europa) een stevige basis in de strijd tegen Tuta absoluta, in combinatie met feromonen en Bacillus thuringiensis preparaten.


Voordelen

De nieuwe vangplaat bewijst vooral zijn nut tijdens de winterperiode, wanneer de biologische bestrijders nog niet goed gevestigd zijn.

Net als de gele en blauwe variant is de zwarte Horiver bedekt met een laag krachtige, natte lijm. Hierdoor zakt de mineermot in de lijm en kan niet meer van de plaat afvliegen. Bovendien gaan de platen langer mee.

Voor meer informatie: www.koppert.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.