Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Veel belangstelling voor kennisnetwerk biologische landbouw

Het initiatief van DLV plant om zelf een kennisnetwerk Biologische Landbouw te starten, na het wegvallen van gesubsidieerde projecten, lijkt te voorzien in een behoefte.

Bij de eerste bijeenkomst in Biddinghuizen, gericht op uienbewaring, waren de bezoekers enthousiast over het programma.

De tweede bijeenkomst vond plaats in Erichem bij een grote pompoenenverwerker. Er waren 42 deelnemers: telers, studenten, vertegenwoordigers uit handel en onderzoek. Behandelde onderwerpen:
  • De teelt van pompoen (door Christoffel den Herder, DLV Plant). Onder meer over de hoogte van de stikstofgift werd flink gediscussieerd. Volgens veel telers kan bij een goede bodemstructuur de gift duidelijk lager zijn dan de 'normgift'.
  • De bewaring van pompoen (door Johan Nijssen, Agrofocus). Hoeveel ventilatie vraagt pompoen en is bijverwarmen nodig? Hoe kwetsbaar is een pompoen bij de oogst en wat betekenen beschadigingen voor de bewaarbaarheid? Een interessante uitwisseling van ervaringen.
  • Rassen (de Bolster)
  • Toelichting en rondgang over het bedrijf van de ondernemer (Jeroen Robbers). Hij verwerkt 100 hectare pompoenen. Afzet vindt plaats via Albert Heijn.Binnen de biologische sector was altijd sprake van 100% gesubsidieerde projecten. Nu blijkt dat telers zeker bereid zijn om zelf bij te dragen als locatie en inhoud aantrekkelijk zijn.

DLV Plant is een toonaangevende en onafhankelijk advies- en onderzoekspartner voor de plantaardige sectoren. Onze activiteiten richten zich op advies, onderzoek en projecten, zowel in Nederland als daarbuiten. Door continu vernieuwende en eigentijdse diensten en producten in de markt te zetten creƫert DLV Plant meerwaarde voor ondernemers. DLV Plant heeft 200 adviseurs, onderzoekers en projectleiders in dienst. DLV Plant ontwikkelt praktijkkennis door eigen onderzoek uit te voeren op diverse 'vernieuwingsbedrijven'. Hierbij wordt veelal samengewerkt met partners.

Voor meer informatie: www.dlvplant.nl
Publicatiedatum: