Veel belangstelling voor kennisnetwerk biologische landbouw

Het initiatief van DLV plant om zelf een kennisnetwerk Biologische Landbouw te starten, na het wegvallen van gesubsidieerde projecten, lijkt te voorzien in een behoefte.

Bij de eerste bijeenkomst in Biddinghuizen, gericht op uienbewaring, waren de bezoekers enthousiast over het programma.

De tweede bijeenkomst vond plaats in Erichem bij een grote pompoenenverwerker. Er waren 42 deelnemers: telers, studenten, vertegenwoordigers uit handel en onderzoek. Behandelde onderwerpen:
  • De teelt van pompoen (door Christoffel den Herder, DLV Plant). Onder meer over de hoogte van de stikstofgift werd flink gediscussieerd. Volgens veel telers kan bij een goede bodemstructuur de gift duidelijk lager zijn dan de 'normgift'.
  • De bewaring van pompoen (door Johan Nijssen, Agrofocus). Hoeveel ventilatie vraagt pompoen en is bijverwarmen nodig? Hoe kwetsbaar is een pompoen bij de oogst en wat betekenen beschadigingen voor de bewaarbaarheid? Een interessante uitwisseling van ervaringen.
  • Rassen (de Bolster)
  • Toelichting en rondgang over het bedrijf van de ondernemer (Jeroen Robbers). Hij verwerkt 100 hectare pompoenen. Afzet vindt plaats via Albert Heijn.Binnen de biologische sector was altijd sprake van 100% gesubsidieerde projecten. Nu blijkt dat telers zeker bereid zijn om zelf bij te dragen als locatie en inhoud aantrekkelijk zijn.

DLV Plant is een toonaangevende en onafhankelijk advies- en onderzoekspartner voor de plantaardige sectoren. Onze activiteiten richten zich op advies, onderzoek en projecten, zowel in Nederland als daarbuiten. Door continu vernieuwende en eigentijdse diensten en producten in de markt te zetten creëert DLV Plant meerwaarde voor ondernemers. DLV Plant heeft 200 adviseurs, onderzoekers en projectleiders in dienst. DLV Plant ontwikkelt praktijkkennis door eigen onderzoek uit te voeren op diverse 'vernieuwingsbedrijven'. Hierbij wordt veelal samengewerkt met partners.

Voor meer informatie: www.dlvplant.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.