Kleine bio-aardappel trok aandacht Koningin Maxima

Eerste aardappelen Noordoostpolder volgend seizoen naar koningspaar

De eerst geoogste aardappelen van Noordoostpolder gaan volgend seizoen naar het koningspaar. Tijdens de kennismakingstournee in juni toonden koning Willem Alexander en koningin Maxima veel interesse in de aardappels in Noordoostpolder. Vooral een kleine biologisch geteelde aardappel trok de aandacht van Maxima. Gekscherend werd haar toen een eerste kistje van de nieuwe oogst beloofd.


Nature & More teler Krispijn van den Dries kreeg tijdens de kennismakingstournee hoog bezoek bij zijn biologische groentekraam. Koningin Máxima nam een zakje biologische regenboogpeen in ontvangst en had speciale belangstelling voor Krispijns truffelaardappeltjes.
 
Burgmeester Aucke van der Werff trok daarna de stoute schoenen aan en schreef het paar dat Noordoostpolder graag elk jaar de eerste aardappelen wilde aanbieden. Het koningspaar reageerde daar welwillend op.

Bron: Omroep Flevoland

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.