Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Roem van Yerseke start met biologische tropische garnalen

Schelpdierenspecialist Roem van Yerseke is gestart met het leveren van Biologische tropische garnalen. Naast het bestaande assortiment aan mosselen, oesters en garnalen onder het merk 'Zeeland's Roem' biedt Roem van Yerseke haar klanten ook deze toekomstgerichte keuze. Dit is een logische stap die past in het beleid van Roem van Yerseke waar de focus op duurzaam ondernemen ligt. Daarnaast wordt er ingespeeld op de toenemende vraag naar biologische producten door de retail en de consument.

Deze tropische garnalen worden biologisch gekweekt en geproduceerd in kweekvijvers waarin zich slechts 3 tot maximaal 5 garnalen per vierkante meter bevinden. De kweek gebeurt in een natuurlijke en ecologische omgeving waar de garnalen zich op natuurlijke wijze voeden. Ze worden dus niet kunstmatig gevoed. Er vindt in de kweekgebieden geen vernietiging plaats van landbouwgrond en mangroven. De kweekvijvers worden er al generaties lang door dezelfde families garnalenkwekers beheerd. Er worden geen additieven toegevoegd aan het product. Biologische tropische garnalen zijn dus puur natuur.Een product wordt pas als biologisch bestempeld als het gecertificeerd is volgens de geldende regelgeving. Certificeren kan alleen als het product, evenals de hele keten ervoor, onder controle staat. De onafhankelijke organisatie Skal controleert en certificeert in opdracht van het Ministerie van Economische Zaken alle biologische productie in Nederland. Ieder bedrijf dat biologische producten produceert, verwerkt, verpakt, importeert, verhandelt of opslaat moet hiervoor gecertificeerd zijn. Roem van Yerseke is in het bezit van dit certificaat.

Op dit moment levert Roem van Yerseke de Black Tiger (Penaeus monodon) en Pink Tiger (Metapenaeus monoceros) zowel atmosferisch verpakt als diepvries. Er wordt naar gestreefd in de toekomst meer bio-varianten onder de merken 'Zeeland's Roem' en 'Lacor' aan het assortiment toe te voegen.

Vanaf maandag 29 oktober liggen de eerste biologische garnalen bij supermarktketen Cactus in Luxemburg onder het merk 'Lacor'. De producent verwacht dat de garnalen op redelijk korte termijn ook op de Duitse markt verkrijgbaar zullen zijn.

Voor meer informatie: www.zeelandsroem.com
Publicatiedatum: