Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Papierfabrikant verwerkt schil van cacaoboon in chocoladeverpakking

De Britse papierfabrikant James Cropper heeft een manier bedacht om de schil van de cacaoboon te gebruiken als verpakking voor chocoladerepen. Dit is een innovatieve oplossing om het afval in de cacao-industrie te verminderen. Van de ongeveer 4 miljoen ton aan cacaobonen die elk jaar geproduceerd wordt, eindigt namelijk zo'n 76 procent als afval.

Het duurzame papier is nu in productie en gecertificeerd voor gebruik in de voedselvoorzieningsketen. Bij de productie wordt ook geen gebruik gemaakt van kunstmatige kleurstoffen. Het gaat om lichtbruin papier omdat de cacao zelf als natuurlijke kleurstof dient. Het eindproduct is samengesteld uit ongebleekte cellulosevezels uit duurzame gewassen, aangevuld met de cacao-afvalstoffen.Het idee komt oorspronkelijk bij de chocoladeproducent Barry Callebaut vandaan. Op verzoek van Callebaut startte de papierproducent een onderzoek naar alternatieven voor de verpakking van chocolade om zo de nuttige toepassing van afvalstoffen te verbeteren en de ecologische voetafdruk daarmee te verminderen.

Eerder dit jaar opende de fabrikant naar eigen zeggen 's werelds eerste faciliteit voor het recyclen van wegwerpkoffiebekers. De pulp wordt gebruikt om papier te maken.

Bron: Environmental Leader
Publicatiedatum: