Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Zonnatura-thee genomineerd voor Jaarprijs Goede Voeding 2013

Vleesvervanger op lupinebasis, koud te bereiden thee en een bouillon met minder zout. Dit zijn de drie genomineerde inzendingen voor de Jaarprijs Goede Voeding 2013. Vanaf volgende week kunnen bezoekers van de website van Voeding Nu hun stem uitbrengen op een van deze genomineerden. De winnaar wordt bekend gemaakt op het symposium 'Naar een Gezondere Voeding' dat op dinsdag 12 november plaatsvindt.

Uit een aanbod van 45 inzendingen koos de jury in volgorde van voorkeur: vleesvervangers We love nature van Vivera; koud te bereiden thee van Zonnatura; Maggi bouillonblokjes met minder zout.

Verheugd

"De jury was verheugd over het grote aantal inzendingen", zegt Frans Kok, hoofd afdeling Humane Voeding van Wageningen Universiteit en voorzitter van de jury. "Er is een gevarieerd aanbod van producten ingestuurd waaraan we zien dat het bij bedrijven leeft om producten beter van samenstelling te maken. Niettemin was er ook een aantal inzendingen dat minder aan de criteria voldeed of ze waren te weinig vernieuwend."

De drie genomineerden zijn:
 
Zonnatura, vers te bereiden koude thee
Deze ijsthee valt binnen het segment dranken op als een ander product, geen ijsthee uit een fles, maar eenvoudig met kraanwater zelf te bereiden thee. Een drank met weinig calorieën, een alternatief voor wie gewend is aan andere (fris)dranken met een smaakje.Vivera We Love Nature
Een 100% plantaardig product op basis van Lupine, dat als volwaardige vleesvervanger gebruikt kan worden bij de maaltijd. De bite en structuur van de producten zijn vlees-achtig. De lupine die Vivera gebruikt is voornamelijk in Nederland geteeld.
 
Maggi bouillon, minder zout meer kruiden
De ingezonden Maggi-bouillon bevat in vergelijking met andere bouillons ca. 25% minder zout. Er zijn verschillende smaken Maggi-bouillons met minder zout in de supermarkten verkrijgbaar. De smaak is goed.

Publieksstemming

Bezoekers van de websites van Voeding Nu (www.voedingnu.nl) VMT (www.vmt.nl) en Food Hospitality (www.food-hospitality.nl) kunnen vanaf volgende week, tussen 29 oktober en 6 november, hun stem uitbrengen op een van de drie genomineerden. De genomineerden presenteren zich in een filmpje waarna een stem kan worden uitgebracht. De uitslag van deze publieksstemming wordt meegewogen in het eindoordeel van de jury.
 

Winnaar

De winnaar van de Jaarprijs Goede Voeding wordt bekend gemaakt op 12 november tijdens het symposium Naar een Gezonde Voeding in Corpus in Oegstgeest. De directeur generaal Volksgezondheid van het ministerie van VWS zal de Jaarprijs uitreiken. Bekijk hier het programma.
 

Eervolle vermeldingen

Tijdens het symposium zal de jury ook drie vermeldingen bekendmaken van ingezonden producten die een aanmoediging verdienen.
 

De jury

De jury van de Jaarprijs Goede Voeding 2013 wordt gevormd door: Prof. Frans Kok, voorzitter, hoofd afdeling Humane Voeding Wageningen Universiteit; Dr. Peeter Verlegh, directeur Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Commerciële Communicatie en Universitair hoofddocent Communicatiewetenschap UvA; Dr. Andrea Werkman, docent opleiding Voeding en Diëtetiek Hanzehogeschool Groningen; drs. Christine Grit, manager health en nutrition Federatie Nederlandse Levensmiddelenindustrie (FNLI); Henrieke Crielaard, manager Public Affairs, Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL); dr. Jeanne de Vries, docent/voedingskundige Wageningen Universiteit; Anja Evers, directeur Nederlandse Vereniging van Diëtisten (NVD); Hans Kraak, hoofdredacteur Voeding Nu, vertegenwoordiger Foodcluster MYbusinessmedia, secretaris jury.

Bron: Voeding Nu
Publicatiedatum: