App voor boeren om vogelnesten te signaleren

Het gaat niet al te best met de weide- en akkervogels in Nederland. Dat komt voor een groot deel door de boeren die met hun landbouwvoertuigen in het voorjaar over de vogelnesten heenrijden en de aanwezige eieren vermorzelen.

Vogelnesten app

Gelukkig is er voor alles een app dus ook eentje om dit probleem op te lossen. Texels boeren hebben in samenwerking met Landschapsbeheer Nederland en Veelzijdig Boerenland een app ontwikkeld die tijdens het werk van de boer uitleest waar de nesten zich bevinden. Die worden normaal met stokken gemarkeerd door vrijwilligers maar dat valt voor de agrariër niet altijd op. Met de app is heel goed te zien waar de vogelnesten precies liggen.Sinds half oktober is de app bij een 30-tal boeren op Texel in gebruik. Zij krijgen op hun tablet of smartphone een signaal als ze in de buurt van een vogelnest komen en met het voertuig of machine kunnen uitwijken. De gegevens worden door de app uit de database van Landschapsbeheer Nederland gehaald. De locatiegegevens die daar instaan worden door vrijwilligers en boeren met de juiste GPS-coördinaten aangevuld.

De app is voor zowel IOS als Android beschikbaar.

Bron: Archie

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.