Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Geitenwollenshirts: shop voor eco t-shirts met een glimlach

Geitenwollenshirts vindt dat het geitenwollensokkenimago wel een opfrisser kan gebruiken, maar de boodschap erachter zeker niet. Ecologisch en eerlijk gemaakte kleding met een hippe twist. Vier jonge Haarlemmers schuilen achter dit concept. Ze zagen een gat in de markt en besloten hier mee aan de slag te gaan.

Eco stoffen en eerlijk gemaakte kleding. Je hoort erover en je leest erover, maar hoe zit dat nou? Bij Geitenwollenshirts gebruiken ze alleen kleding dat duurzaam en eerlijk is geproduceerd. In de praktijk betekent dat het volgende:

Duurzaam

Bij Geitenwollenshirts vind je vooral shirts gemaakt van organic katoen (met GOTS certificaat) en tencel. Organic katoen wordt gemaakt zonder het gebruik van schadelijke pesticiden en meststoffen en wordt vanuit regenwater bewaterd. Tencel is een kunstvezel van duurzaam houtpulp. Dankzij een gesloten kringloop is het productieproces zeer milieuvriendelijk.

Eerlijk

De shirts van Geitenwollenshirts worden gemaakt bij producenten (met Fair Wear certificaten) die hun werknemers goed behandelen, door ze eerlijke lonen te betalen en goede arbeidsomstandigheden bieden.


Hippe twist

De ultieme basic shirts die in elke kast thuishoren afgewisseld in trendy kleuren en te gekke prints. Lennart Veenendaal (GWS designer) zegt hier het volgende over: "We leven steeds bewuster en we willen graag ons steentje bijdragen aan een betere wereld, maar dat wordt vaak lastig gemaakt door het prijskaartje en/of suffe ontwerpen op shirts. Daarom ontwerp ik print-designs die ik ook zelf graag wil dragen."

Kortom: Geitenwollenshirts verkoopt alleen kleren die op een eerlijke manier voor mens en milieu zijn gemaakt. Niets meer en niets minder.

Voor meer informatie: www.geitenwollenshirts.nl
Publicatiedatum: