Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Het maakt absoluut iets los"

'Toekomst Zaaien' bij Overesch Ecologische Landbouw: 20 oktober

Op zondag 20 oktober bent u om 14:00 uur van harte welkom om handmatig een akker in te zaaien met wintergraan. Overesch Ecologische Landbouw doet namelijk als één van de twaalf bedrijven in Nederland mee aan het internationale project 'Toekomst Zaaien'.

De actie is in 2006 door twee Zwitserse BD-boeren gestart om burgers actief te betrekken bij de bron van de landbouw; het zaadgoed, met als nevenboodschap 'Houd de landbouw gentechvrij'. Toekomst Zaaien wordt in Nederland georganiseerd door Stichting Demeter (keurmerk bio-dynamisch voedsel), de BD vereniging en Stichting Zaadgoed. Alhoewel het een internationale actie is voor behoud biodiversiteit gaat het vooral om lokale betrokkenheid van burgers met de boeren. Elk bedrijf heeft een eigen invalshoek.Toekomst Zaaien heeft vorig jaar veel losgemaakt bij deelnemers en boeren. Boer Wilco de Zeeuw van Hoeve Kraaiveld: "Ik had gedacht om één keer de akker over te steken en zo één pet met gierstzaad leeg te strooien, maar de mensen bleven maar lopen en zaaien. Het lijkt zo'n simpele handeling, maar het maakt absoluut iets los. Dit was een hele goede actie."

Zaadgoed is een deel van ons cultureel erfgoed en komt voort uit duizenden jaren van selectie en vermeerdering, daarom is het goed om stil te staan bij dit proces, wat kan tijdens deze speciale middag.

Voor meer informatie over deze actie kunt u contact opnemen met Jan Overesch: 06 50280574. Of een kijkje nemen op www.stichtingdemeter.nl.
Publicatiedatum: