Donderdag 10 oktober jongstleden heeft stichting MM Culinair de bijdrage, afkomstig uit het gelijknamige evenement, aan het goede doel kunnen overhandigen. Een aantal vrijwilligers van de verschillende tuinen en majoor Sjaak van Hese namen de donatie in ontvangst.
Het Leger des Heils is in april van dit jaar gestart met het project en wil mensen aanmoedigen zelf een moestuin te beginnen. Ze biedt vrijwilligers de mogelijkheid ervaring op te doen in de tuin(en) van het project. Naast het propageren van gezonde voeding, biologische teelt en nuttige dagbesteding, komt de oogst van de tuinen ten goede aan ingeschrevenen van de voedselbank.
Er werd door Stichting MM Culinair en de Tafel Ronde 125 Zuidoost Drenthe een cheque uitgereikt ter waarde van 1.500 euro. Daarnaast brachten zij tot groot plezier van de aanwezigen diverse materialen die benodigd zijn voor de moestuinen; van snoeischaren, instructieboeken, schoffels, gieters, tuinslangen, bio-zaden en bonenstokken tot appelbomen, van kruiwagen tot kweekkast.
De vrijwilligers en het Leger des Heils zijn erg dankbaar voor deze giften, mede ontstaan uit opbrengst van deelnemers, bezoekers, sponsoren en donateurs van MM Culinair. Zij zullen ervoor zorgen dat het over de verschillende tuinen verdeeld gaat worden en goed besteed wordt.
Voor meer informatie: www.emmenculinair.nl

Abonneren
Vacatures
Top 5 - gisteren
- Fotoreportage zomereditie BIOFACH - de Nederlandse exposanten
- Biohuis teleurgesteld over verkennend gesprek met kabinet over stikstof
- Is biologisch vlees echt lekkerder?
- De salades van SLA zijn nu via Crisp door heel Nederland verkrijgbaar
- Biomelkprijs Eko-Holland stijgt met 25 cent, BD met 2 euro omhoog
Top 5 - afgelopen maand
- Lidl als eerste grote retailer met alle winkels biologisch gecertificeerd
- Fotoreportage zomereditie BIOFACH - de Nederlandse exposanten
- Poiesz koopt de tienduizend kilo biologische broccoli, bestemd voor de composthoop, van Friese teler
- Sri Lanka verklaart zich failliet nadat het een jaar geleden de biologische teelt bij wet oplegde
- "Ik wil weleens zien wie ons op dit moment qua kostprijs kan verslaan"
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2022-08-08 De salades van SLA zijn nu via Crisp door heel Nederland verkrijgbaar
- 2022-07-21 Alpecin-Deceunick lanceert eigen voedingsapp met Foodmaker
- 2022-07-20 Grote inhaalslag voor de horeca dit jaar met verwachte volumegroei van 30% tot 35%
- 2022-07-19 Finalisten Gaia Green Awards 2022 zijn bekend
- 2022-07-01 Rock Werchter gaat voor lokaal lekkers met de Smaakfabriek
- 2022-06-29 Jubileumcongres EFMI over de foodtrends van gisteren, vandaag en morgen
- 2022-06-28 Nieuwe samenwerking GEPU en Rungis
- 2022-06-24 UMC Utrecht gaat voor gezonder voedingsaanbod
- 2022-06-21 Australische pubs overwegen om sla als bijgerecht optioneel te maken om verspilling tegen te gaan
- 2022-06-17 Eerste biologische bedrijfsrestaurant in Hamburg geopend
- 2022-06-17 Zwitserse samenwerking brengt biologische voeding in crèche, school en kantine
- 2022-06-10 Exki breidt cateringservice uit naar Antwerpen
- 2022-06-07 "Wij kennen alle boeren waar we inkopen"
- 2022-06-02 Ruim vijf miljoen maaltijden gered van verspilling in 2021
- 2022-06-02 CO2-Impact Tool moet assortiment in bedrijfsrestaurants verduurzamen
- 2022-06-01 Een Tweede Michelinster voor De Nieuwe Winkel
- 2022-05-24 Telers en chefs ontmoeten elkaar op de Rungis Food Fair
- 2022-05-23 Royal Spelt opent eigen bitterballen- en krokettenfabriek
- 2022-05-20 De Nieuwe Winkel verkozen tot Beste Biologische en Groenterestaurant
- 2022-05-18 Aantal foodtruckondernemingen sinds 2017 verdubbeld