Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Kans voor import van bio-producten uit Palestijnse Gebieden

Inkomende missie van biologisch agrarische ondernemers uit Palestina

Van maandag 28 oktober tot en met donderdag 31 oktober vindt een inkomende missie plaats van een aantal Palestijnse (agrarische) ondernemers naar Nederland. Verbos Business Development is gevraagd om B2B ontmoetingen te organiseren tussen deze Palestijnse bedrijven en Nederlandse bedrijven.

De bedrijven zijn allen gevestigd op de Westbank, het gebied rond de Jordaan Vallei. Dit gebied is het oudste agrarische gebied ter wereld; het is bekend dat er vanaf het jaar 8000 vC boeren woonden en werkten. Vanaf 3000 vC vindt de eerste export naar omringende landen plaats.

Door de hoogteverschillen in dit gebied is het een gebied bij uitstek om tal van kwalitatief goede producten te telen. Van oudsher natuurlijk olijven en dadels, tegenwoordig veel soorten verse kruiden, druiven, tomaten, paprika's.

Uit de contacten die Verbos inmiddels heeft opgebouwd met de Palestijnse bedrijven, blijkt dat deze bedrijven ondernemersgezind zijn en duidelijke plannen voor de toekomst hebben. Ook blijkt dat in de agrarische sector er sprake is van een goede samenwerking tussen Palestijnse en Israëlitische ondernemers (bijvoorbeeld op het gebied van logistiek).

Verbos is voor deze inkomende missie op zoek naar importeurs, groothandelaren, die geïnteresseerd zijn in de volgende biologische producten: dadels, olijven en olijfolie. Eventueel ook knoflook en honing.Heeft u interesse om rond woensdag 30 oktober één op één met de bedrijven te spreken, neem dan contact met ons op. Als u meer algemene informatie wilt opdoen over het zakendoen met ondernemers uit de Palestijnse gebieden, kunt u op maandagmiddag 28 oktober deelnemen aan een seminar in Den Haag over dit thema, zie deze website. Verbos is daar ook aanwezig en wij zijn in de gelegenheid u ook dan in contact te brengen met de Palestijnse ondernemers.

Laat deze kans op ontmoetingen met ondernemers uit Palestina niet aan u voorbij lopen.

Voor meer informatie neemt u contact met op met Verbos via telefoonnummer 0174 625344 of per email naar [email protected].
Publicatiedatum: