Duitsland: Nieuwe beschrijvende rassenlijst biologische aardappelen

Aardappelen horen tot de belangrijkste teelten binnen de biologische landbouw. Bij het kiezen voor geschikte rassen kunnen bio-telers zich echter slechts in beperkte mate ori├źnteren aan de beschrijvende rassenlijst van het Duitse 'Bundessortenamt' (BSA), meldt de Duitse website Gabot.de. Dit heeft te maken met het gestandaardiseerde cultuur- en gebruikswaardeonderzoek van het BSA, dat vooral rekening houdt met conventionele teeltomstandigheden. Binnen de biologische landbouw moeten aardappelrassen echter aan compleet andere eisen voldoen, aangezien er onder meer geen chemische gewasbeschermingsmiddelen ingezet mogen worden.
 
Om meer rekening te houden met de speciale eisen die aan de biologische landbouw gesteld worden, heeft het 'Landwirtschaftskammer Niedersachsen' in een driejarig onderzoek 18 aardappelrassen uit verschillende rijpingsgroepen onderworpen aan een aanvullend cultuur- en gebruikswaardeonderzoek. Daarbij werd onder meer gekeken naar de beste oogsttijdstippen en de opslagmogelijkheden van de verschillende rassen bij biologische teelt. Alle extra informatie die tijdens het onderzoek naar de rassen is vergaard, is opgenomen in de door het BSA onderhouden gegevensbank PIAF (plannings- informatie- en evaluatiesysteem voor veldonderzoeken).

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.