Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

DiscoSoep voor 500 mensen tegen voedselverspilling

Woensdag 16 oktober is het Wereldvoedseldag. Een dag waarop het thema van voedselverspilling niet onbesproken mag blijven. Een derde van al het geproduceerde voedsel belandt niet op ons bord en daarmee verspillen we in Nederland alleen al 4,4 miljard euro. Tijd om het probleem opnieuw onder de aandacht te brengen bij politiek Den Haag! Samen met de Youth Food Movement Den Haag komt Damn Food Waste naar Het Plein om een heerlijke soep te serveren. De eerste koppen soep worden vanaf 16:00 uur uitgeserveerd.
 
Na het grote succes van Damn Food Waste op het Museumplein van afgelopen juni, gaan de organisatoren van die actie door! Het probleem van voedselverspilling is nog lang niet opgelost. Ook in Den Haag moet men in actie komen. Daarom laat de YFM op wereldvoedseldag aan de Tweede Kamer zien dat het de hoogste tijd is voedselverspilling aan te pakken. Hoe ze dat doen? YFM Den Haag zorgt voor genoeg DiscoSoep om 500 magen te vullen. Fill Bellies not Bins!Om de aandacht voor voedselverspilling vast te houden gaat Damn Food Waste in het komende jaar On Tour. Met de Tour Bus staat Damn Food Waste woensdag op het Plein. Hier kun je terecht voor tips en tricks om minder voedsel te verspillen. Damn Food Waste nodigt ook alle Tweede Kamerleden uit om hun plannen om voedselverspilling tegen te gaan nog eens kracht bij te zetten door om 16:00 uur langs te komen voor het eerste kopje DiscoSoep.
 
Dat aandacht voor dit thema nog steeds nodig is, blijkt weer uit het FAO rapport dat onlangs verscheen. Mondiaal wordt er ongeveer een derde van het voedsel weggegooid. Een groot deel hiervan is nog goed eetbaar, doodzonde dus. De soep die we maken tijdens DiscoSoep wordt gemaakt van groenten die anders ongebruikt in de afvalbak zouden belanden, omdat ze bijvoorbeeld een klein plekje hebben of krom zijn.
 

Wereldvoedseldag

Wereldvoedseldag staat dit jaar in het teken van 'sustainable food systems for food security and nutrition'. Volgens de YFM en Damn Food Waste kan het onderwerp voedselverspilling niet onbesproken blijven op deze dag. Daarnaast zal op Het Plein in Den Haag ook een debat gehouden worden over voedselproblematiek, georganiseerd door de jongerencommissie Wereldvoedseldag.
 
Wereldvoedseldag wordt door de YFM niet alleen in Den Haag met een DiscoSoep gevierd, maar ook in Rotterdam, Eindhoven, Utrecht en Groningen. Daarnaast zullen er ook internationaal veel evenementen aandacht schenken aan wereldvoedseldag en voedselverspilling. Het Slow Food Youth Netwerk en Feeding the 5k organiseren DiscoSoeps in onder andere Brussel, Parijs, Bordeaux, Lyon en Lille. Andere anti-voedselverspillingsevenementen vinden plaats in Mexico, Praag, Berlijn, Luxemburg en Gotenburg en Brighton.

Damn Food Waste is een initiatief van FoodGuerrilla (NCDO), Voedingscentrum, Wageningen UR, Youth Food Movement (YFM), Natuur & Milieu en Feeding the 5000/EU FUSIONS. DiscoSoep wordt mede mogelijk gemaakt door steun van Het Wereld Natuurfonds.

Voor meer informatie: www.youthfoodmovement.nl
Publicatiedatum: