Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Nu ook publieksprijs

Inschrijving verkiezing Beste Biowinkel nog open tot 1 november

Biologische winkels in Nederland kunnen zich nog tot 1 november inschrijven voor de verkiezing de Beste Biowinkel van Nederland. Deze is een verkiezing van de Biowinkelvereniging in nauwe samenwerking met Bionext.
 
Het accent in de verkiezing wordt gelegd op de transparantie van land tot klant. Voor de uiteindelijke keuze van de winnaars is doorslaggevend hoe hier invulling aan wordt gegeven. Een nieuw element in de verkiezing is de publieksprijs. Consumenten kunnen vanaf half november via internet stemmen. Bij het tellen van de stemmen zal rekening worden gehouden met het verzorgingsgebied en de omvang van de winkel. Dit zodat iedere winkel - groot of klein- een eerlijke kans maakt op de publieksprijs.


In januari 2013 was de prijs voor De Groene Winkel Zeist.

Een vernieuwde vakjury onder leiding van Nico Broersen, oprichter People4Earth, zal de inzendingen beoordelen. Tien finalisten worden persoonlijk door één van de vijf juryleden bezocht. Voor de winnaars ligt in totaal 2.500 euro prijzengeld klaar.

Kosten en inschrijving

Leden van de Biowinkelvereniging kunnen gratis deelnemen aan de verkiezing, niet-leden betalen 50 euro inschrijfgeld. Deelnemers kunnen zich met dit formulier inschrijven.

Partners

Hoofdsponsor van de verkiezing is de BioVak. De verkiezing wordt mede mogelijk gemaakt door Stichting EKO-keurmerk.
Publicatiedatum: