Stadsboeren en pop-up store voor betaalbare groente
In hun boek beschrijven de twee journalisten niet alleen misstanden en misleiding in de voedselindustrie. Ze gaan ook op bezoek bij idealisten die zich aan de greep van machtige fabrikanten proberen te onttrekken. Dat brengt hen naar braakliggende terreintjes waar stadsboeren hun eigen prei en aardappelen verbouwen. Ze eten mee in het smaaklaboratorium van een kokend kunstenaar die werkt aan de ontKnorring van Nederland. En in Bussum beleven ze de metamorfose van een simpele garagebox tot pop-up store voor betaalbare, biologische groente, rechtstreeks van de boer.Smakelijk en onthullend boek
Voor het boek putten de auteurs uit hun jarenlange ervaring als voedseljournalist. Als duo schreven ze achtergrondverhalen en columns voor onder meer Trouw, de Volkskrant en Vrij Nederland. Ze nemen in het boek een aantal van hun eerdere thema's opnieuw onder de loep. Andere onderwerpen werden speciaal voor dit boek onderzocht.De aanstekelijke en persoonlijk getinte verhalen van Geleijnse en Van Houten maken van De laatste paling een smakelijk en onthullend boek voor iedereen die wil weten wat hij eet. De illustraties van Merijn Visser vullen de verhalen op een bijzondere manier aan.