Peruaanse biologische bananenproductie: -20%

De telers van biologische bananen in de Chira-vallei zijn ongerust omdat ze bijna 20% van hun productie zijn kwijtgeraakt nu bijna de helft van hun plantages werd getroffen door ziekten en plagen.

Hoewel ze erin geslaagd zijn om de uitbraak in de afgelopen maanden te bestrijden, hebben de telers er volgens Valentín Ruiz Delgado, de voorzitter CEPIBO ('The Central Association of Small Producers of Organic Bananas') voor gekozen om de teeltwijze aan te passen. Dit om soortgelijke plagen in de toekomst te voorkomen.

Delgado voegt eraan toe dat de markten waarnaar de Peruaanse bio-bananentelers exporteren verzekerd zijn. De contracten met landen als de VS bepalen dat bij verlies van de productie als gevolg van natuurlijke oorzaken het aantal zendingen kan worden verlaagd. "We verwachten de productie rond februari weer op peil te hebben", zegt hij. 

Bron: Larepublica.pe


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.