Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

BioNord in Hannover trekt 3.965 vakbezoekers

De BioNord heeft 382 exposanten en 3.965 vakbezoekers getrokken. De beurs werd op zondag 6 oktober in Hannover gehouden. Het evenement werd geopend door Christian Meyer, de minister van Voedsel, Landbouw en Consumentenbescherming in Neder-Saksen. Hij noemde de beurs van bijzonder groot belang voor de landbouw in Neder-Saksen. De minister deed vergezeld door vertegenwoordigers van de landbouw- en brancheorganisaties nog een rondje over de beurs. Hij ging voornamelijk langs bij bedrijven uit Neder-Saksen en dit stond garant voor lange gesprekken.

De BioNord was CO2-neutraal, met dank aan een samenwerking met Soil&More. Ook de andere drie BioMessen worden CO2-neutraal. Net als op de andere 'BioMessen' in Augsburg, Berlijn en Düsseldorf stond ook in Hannover de ontmoeting tussen de biologische vakhandel en haar leveranciers centraal in de drukke hal.


Organisatoren Wolfram Müller en Matthias Deppe.

Een bijzondere attractie voor de bezoekers was de kookshow met onder meer kok Alfred Fahr. Hierin ging hij onder meer in op de megatrend van vegetarische gerechten.

Natuurvoedingswinkelier Martina Ziegenfuß uit Bockenem ging er vandoor met een cadeaubon van 1500 euro. Zij won de eerste prijs bij de 'BioMessen-Tombola'. "Dat is een leuke verrassing. Hierdoor is mijn bezoek aan de beurs zeker de moeite waard geweest. Ik heb ook leuke gesprekken kunnen voeren met mijn leveranciers en diverse nieuwe producten bekeken", aldus de winnares. De tweede prijs (1000 euro) ging naar Sonnenschein Biomarkt in Wolfsburg en de derde prijs (500 euro) was voor Gute Erde in Langenfeld.De BioNord completeerde het BioMessen-kwartet. De vier BioMessen hebben in totaal 12.300 vakbezoekers getrokken. "Hiermee is het een handels- en informatieplatform middenin de branche", merkt organisator Wolfram Müller op. Voor 2014 zal, in aanvulling op de klimaatneutraliteit, ook de tiende verjaardag van de BioMessen gevierd worden.

Voor meer informatie: www.biomessen.info
Publicatiedatum: