Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuw biologisch versconcept: de Van't Land box

Biologische versgroothandels Kroon en De Zaai-Ster hebben vorige week de Van't Land box gelanceerd: drie varianten van een kartonnen box boordevol biologische groenten en fruit. De box is in nauw overleg met winkels en telers ontwikkeld. Tijdens het oogstfeest hebben de winkels en consumenten al kennis kunnen maken met de box. Vanaf 14 oktober is het vervolg op deze bijzonder succesvolle introductie verkrijgbaar.

Gemak, gezond en groen

De nieuwe Van't Land box komt volledig tegemoet aan dé trends van dit moment: gemak, gezond en groen. De met zorg samengestelde box zet de teler in de spotlight en inspireert consumenten om lekker én gezond te eten. Er zijn drie soorten Van't Land boxen: fruitbox met diverse soorten fruit, groentebox met 4 à 5 soorten groenten en een kleine groentebox (3 à 4 soorten groenten). De handige, stapelbare dozen zorgen voor een perfecte presentatie in de winkel en zijn makkelijk mee te nemen.

Pascal Kroon, promotiecoördinator bij De Zaai-Ster, is blij dat de box er nu is. "Dit concept past helemaal in deze tijd: iedere week een gevarieerd assortiment heerlijke, biologisch geteelde groenten en fruit voor een vaste prijs. Bovendien geven we de klanten er wekelijks een paar eenvoudige recepten bij, zodat ze er direct wat lekkers van kunnen maken."


Van't Land naar de keuken

Via de sociale media wordt de verbinding tussen teler en consument in beeld gebracht. De teler vertelt over zijn land, over zijn gewassen en over de invloed van het weer. Hij vertelt met passie en trots over zijn vakmanschap. De consument vertelt over de heerlijke gerechten die hij met de groenten en het fruit heeft bereid. Het is de waardering van echt eten die ze delen en die hen samenbrengt. Op de website www.vantlandbox.nl staat de wekelijks wisselende inhoud vermeld. Daarnaast vindt de klant hier een lekkere en gezonde inspiratiebron, de verrassende Van't Land receptendatabase.Ook via Twitter weten consument en teler elkaar te vinden en vertellen over hun bevindingen. De klant post een veelzeggende foto van het gerecht dat hij die avond dankzij de box heeft gegeten. De teler vertelt dat hij ondanks het slechte weer van die dag toch al het werk af gekregen heeft en dat een mooie oogst nog slechts een kwestie van een paar dagen is. Precies zoals de makers het bedoeld hebben: teler en consument dichter bij elkaar brengen.

Cris Jansen, category manager AGF bij Kroon is trots: "De Van't Landbox is voor ons dé manier om de telers achter onze producten een gezicht te geven. Hiermee vertellen we meer dan dat de oorsprong biologisch is. We vertellen ook waar al het lekkers vandaan komt, wie het maakt en wat het zo bijzonder en smaakvol maakt. Ik vind het fantastisch dat we dat op deze manier bij de mensen kunnen overbrengen."

De Van't Landbox is exclusief verkrijgbaar via Kroon Biologisch of De Zaai-Ster en is vanaf 14 oktober te bestellen.
Publicatiedatum: