Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Duizenden activiteiten op 10-10, Dag van de Duurzaamheid

Op initiatief van actie-organisatie Urgenda laten particulieren, bedrijven, overheden, scholen en non-profitorganisaties zich komende donderdag van hun 'groenste' kant zien tijdens de Dag van de Duurzaamheid. Door heel Nederland vinden op 10 oktober duizenden duurzame activiteiten plaats.

Zo wordt op 10-10 onder andere de 'Duurzaamste wethouder van NL' bekend gemaakt, gaan 100 topbestuurders met hun medewerkers tien dagen op Low Car Diet, vindt de 'finale' van de Peulenparade plaats en wordt er op meer dan duizend basisscholen voorgelezen uit de verhalenbundel Nog lang en gelukkig.

"Op de Dag van de Duurzaamheid laten we met alle deelnemers zien hoe duurzaamheid past in het dagelijks leven", zegt Urgenda-directeur Marjan Minnesma. “Het is tijd om te veranderen. Met slinkende grondstofvoorraden en een steeds sneller veranderend klimaat, is het noodzakelijk een nieuwe circulaire economie op te bouwen gebaseerd op duurzame energie en groene grondstoffen. Een economie waarin we meer delen, samenwerken én een goed leven hebben!”
 

Activiteiten per provincie

Op 10-10 vinden er door het hele land duizenden activiteiten plaats die via de website www.dagvandeduurzaamheid.nl te filteren zijn op provincie, thema en trefwoord (bijvoorbeeld stad).

Hieronder vindt u de persberichten per provincie, met een selectie van enkele activiteiten. De meest actuele informatie over de activiteiten vindt u op de website.
Publicatiedatum: