Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Platform viert jubileum met kick-off nieuwste projecten op 10-10

Oneplanetcrowd grootste crowdfundingplatform voor duurzaamheid

Binnen een jaar na de lancering (op de Dag van de Duurzaamheid 10 oktober), is er via Oneplanetcrowd.nl ruim 9,5 ton gefinancierd voor 17 succesvolle projecten. Het platform is daarmee het grootste en snelst groeiende crowdfundingplatform van Nederland op het gebied van duurzaamheid.

Projecten als Waka Waka en de Powerplane van Ampyx Power vonden afgelopen jaar hun weg naar een grote groep investeerders via Oneplanetcrowd.nl. Waka Waka Power, de telefoonlader en zaklamp op zonne-energie, was bovendien in 2012 één van de meest spraakmakende crowdfundingcampagnes van Nederland. Naast bedrijven crowdfunden ook ideële organisaties op het platform. Het Eco-drone project van WNF en het Bijenpaleis in het Westerpark zijn hier prominente voorbeelden van.

Investeren met impact

De projecten hebben allen gemeen dat ze een significante, positieve impact hebben op milieu en maatschappij. Met het flexibele financieringsmodel kunnen investeerders bovendien profiteren van verschillende tegenprestaties, zoals een aantrekkelijke rente op een lening, of een korting op een nieuw product.

Grote behoefte aan duurzame crowdfunding

Oneplanetcrowd verwacht een sterke groei in duurzame crowdfunding voor 2014. Consumenten willen naast financieel rendement, ook bijdragen aan een duurzamere wereld en kiezen daarbij voor het project dat hen het meest aanspreekt.

Achtergestelde converteerbare lening

Sinds kort wordt er een nieuw financieringsinstrument aangeboden op het platform: de achtergestelde converteerbare lening. Hierbij stapt de crowd in met een lening, om later te kunnen converteren naar aandelen. Dit gebeurt wanneer er een professionele investeerder instapt en de crowd kan meeliften op een eerlijke marktwaardering. De Powerplane van Ampyx Power, een zweefvliegtuig dat energie op kan wekken, was het eerste project waarbij dit instrument succesvol werd ingezet. In totaal werd er meer dan 3 ton opgehaald met converteerbare leningen.

10 oktober – Jubileum op Dag van de Duurzaamheid

Oneplanetcrowd viert haar 1-jarig jubileum op de Dag van de Duurzaamheid. Tijdens het Festival of Cools, presenteert actrice Victoria Koblenko nieuwe crowdfundingcampagnes. Geïnteresseerden kunnen zich gratis aanmelden via www.facebook.com/oneplanetcrowd of via www.oneplanetcowd.nl/jubileum.
Publicatiedatum: