Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Met ruim 70 klanten op pad geweest"

De Ieme viert 35-jarig jubileum met excursie naar pluimveebedrijf

In het kader van het 35-jarig jubileum van natuurvoedingswinkel De Ieme in Borger organiseerde eigenaresse Hiltje Ramerman op zondag 29 september een excursie voor alle klanten naar het biologisch-dynamisch pluimveebedrijf van Henk en Hillie Speelman in Gasselterboerveen.

De opkomst was boven verwachting. "Ik had misschien twintig tot dertig klanten verwacht maar het werden er ruim 70", zo vertelt Hiltje. "Fantastisch om te zien dat zoveel klanten De Ieme een warm hart toedragen."De Ieme wil zo veel mogelijk producten uit de eigen regio (Puur Noord Nederland) verkopen, de BD-eieren in de winkel komen dan ook van het pluimveebedrijf van Henk en Hillie Speelman. De excursie begon voor een gedeelte van de deelnemers met een fietstocht van de winkel naar het pluimveebedrijf.

Na het welkomswoord van Hiltje en Hillie was de tijd aangebroken voor het bezichtigen van de kippen! Op een oppervlakte van 3,5 hectare lopen ruim 7500 kippen rond op een zeer gevarieerd terrein van grasvelden met hoge bomen en struikgewassen. Er wordt alles aan gedaan om de natuurlijke omgeving van een kip (bebost gebied) zo goed mogelijk na te bootsen. De kippen kunnen hierdoor hun natuurlijke gedrag vertonen zoals schuilen voor de zon en voor roofdieren zoals de buizerd. Henk Speelman: "Van de plaatselijke buizerds hebben wij geen last, deze hebben wij aangeleerd dat de kippen niet lekker smaken. Af en toe verdwijnt er wel een kip door trekkende buizerds in het voor- en najaar."Na de rondleiding kregen de deelnemers ook nog een uitstekende lunch aangeboden die verzorgd was door de medewerksters van De Ieme. Er is genoten van de diverse broodsoorten en beleg, uiteraard allemaal biologisch. En het recept van de zelfgemaakte Oosterse pompoensoep werd al diverse keren gevraagd door de klanten! Een geweldig initiatief van De Ieme en mede dankzij het stralende weer was het een gezellige dag in een goede sfeer.

De Ieme is een natuurvoedingswinkel waar de klant terecht kan voor een volwaardig produkt: een uitgebreid assortiment van biologische en eerlijke voeding zonder toevoegingen. Versproducten komen grotendeels uit eigen regio en zijn afkomstig van biologisch of biologisch-dynamische landbouw.

De Ieme vindt u aan de Hoofdstraat 61a, 9531 AC in Borger (Dr). De winkel is geopend op maandagmiddag en van dinsdag tot en met zaterdag de hele dag.

Voor meer informatie: www.ieme.nu of 0599 236124
Publicatiedatum: