Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Week van de Zoete Aardappel

De week van 5 tot 12 oktober is door de North Carolina Sweet Potato Council uitgeroepen tot Internationale Week van de Zoete Aardappel. North Carolina is trots op zijn zoete aardappelen, die al werden geteeld door Amerikaanse indianen toen Columbus arriveerde in 1492. Nature & More viert de week in Europa met biologische zoete aardappelen van de familie Barnes. Winkelketens in Duitsland, Nederland, Sloveniƫ en andere Europese landen doen mee.De zoete aardappel is rijk aan smaak, bevat veel antioxidanten en vezels en kan op talloze manieren worden klaargemaakt. In de VS is hij niet weg te denken bij Thanksgiving. Maar eigenlijk zou de kleurige knol anders moeten heten, want het is in feite geen aardappel, zelfs geen familie van de aardappel (nachtschade), maar wel van onze akkerwinde. Ook het "zoete" is niet helemaal terecht. De glycemische index is lager dan van de gewone aardappel!

Nature & More heeft speciale aanbiedingen rond biologische zoete aardappelen uit North Carolina en heeft gratis posters, receptkaarten en ander POS-materiaal beschikbaar gesteld. De zoete aardappelen van Nature & More zijn afkomstig van de familie Barnes uit North Carolina. Meer informatie over hun bedrijf is te vinden op www.natureandmore.com, met code 170.


Links: zoete-aardappelbrood.

Nature & More is het transparantiesysteem van Eosta, innovatief marktleider in verse biologische groente en fruit. Nature & More won 2012 de Ecocare Award in Duitsland en in 2013 de Sustainable Entrepreneurship Award in Oostenrijk.
Publicatiedatum: