Geslaagde eerste avond

Weetsmakelijk geeft lezingen over gezonde en duurzame keuzes in de keuken

Vrijdag 27 september organiseerde Weetsmakelijk de eerste avond van een drieluik over gezonde en duurzame keuzes in de keuken. De belangstelling was groot en de reacties enthousiast.

De organisatie kan met trots terugkijken op een succesvolle avond over dromen en dilemma's op het vlak van duurzame voeding. Wilbert van de Kamp, voorzitter van YFM Groningen verzorgde met aanstekelijk enthousiasme een inleiding. Daarna was het woord aan Leontien Aarnoudse, co-auteur van het boek 'De Groene Garde'. Aarnoudse vertelde geanimeerd over het tot stand komen van het boek, over een passie voor goed en eerlijk voedsel, over zoeken naar passende recepten en over op het juiste moment de juiste mensen tegenkomen. Het publiek werd halverwege de avond van 'alleen luisteren' uitgenodigd tot meedenken, meepraten en delen.


Leontien Aarnoudse signeert haar boek.

Inspirerend was deze avond zeker ook door de aanwezigheid van ondernemers die gaan voor een (voornamelijk of geheel) biologisch en duurzaam assortiment. Jelle Norder van Oorsprong Ekologisch Vlees te Noordlaren, Hans en Brenda van Zanten van groentekwekerij Noordlaren en Heleen Appeldoorn en Bob Dam van Simon Lévelt Groningen vertelden openhartig over de duurzame keuzes en dilemma's die zij in hun vak ervaren. De discussie en de gelegenheid tot het stellen van vragen aan zowel de auteur als aan de aanwezige ondernemers maakten dat de avond een sfeer van enthousiasme en inspiratie kreeg.

Op 15 november organiseert Weetsmakelijk opnieuw een lezing in buurthuis Mellenshorst in Haren. De hoofdgast is dan Rineke Dijkinga, orthomoleculair geneeskundige. Zij zal het hebben over de gebruiksaanwijzing van ons lichaam en wat goed voedsel voor onze gezondheid kan doen. Ook zal ze haar tweede boek 'Weten van (h)eerlijk eten 2' presenteren, dat in oktober 2013 uitkomt.

Meer informatie is te vinden op www.facebook.com/weetsmakelijk, tickets à 16,50 euro kunnen besteld worden via weetsmakelijk@yahoo.com.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.