Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
MVO Nederland stelt nieuwe IMVO Vouchers beschikbaar

MKB'ers krijgen 10.000 euro voor duurzaam advies

MVO Nederland heeft vanaf 1 oktober 2013 nieuwe IMVO Vouchers beschikbaar gesteld. Ondernemers die verantwoord zaken (willen) doen in ontwikkelingslanden of opkomende markten kunnen de voucher gebruiken om advies te kopen voor de verduurzaming van hun handelsketen. MVO Nederland betaalt de helft van de advieskosten, tot een maximum van 10.000 euro exclusief btw.

"Met de vouchers geven we ondernemers de kans om hun keten te verduurzamen, bijvoorbeeld op terreinen als mensenrechten, arbeidsomstandigheden en/of milieu", zegt Bernedine Bos, hoofd Programma's en Projecten van MVO Nederland. "Het geld moet worden besteed aan onderzoek of concrete stappen als certificering of het geven van training aan lokaal personeel."

Het afgelopen jaar hebben zo'n vijftig ondernemers een voucher verkregen. Onder hen bijvoorbeeld sieradenmaker A Beautiful Story, die zijn voucher gebruikt om zijn leverancier in Nepal aan het FairTrade-keurmerk te helpen, en garnalenvisser Primstar, die advies inkocht om de vloot te verbeteren.


De boot van Primstar.

Elke MKB'er die partner is (of wordt) van MVO Nederland komt in aanmerking voor een IMVO-voucher. Aanmelden kan vanaf 1 oktober. Ge├»nteresseerden kunnen contact opnemen met het Informatiepunt van MVO Nederland op telefoonnummer 030 2305620, of via mail: [email protected]. Meer informatie over de vouchers is te vinden op www.mvonederland.nl/imvo.

De IMVO Vouchers komen tot stand door een samenwerking tussen het ministerie van Buitenlandse Zaken en MVO Nederland.
Publicatiedatum: