In de straten van Amsterdam openen steeds meer biologische ondernemers hun deuren. Dat maakte Laura Bras, initiatiefneemster van de website Biologisch Amsterdam, nieuwsgierig: Waarom kiest een ondernemer voor biologisch? Wat is het verschil met reguliere producten? Welke moeilijkheden komen erbij kijken? En ook niet onbelangrijk, wat vindt de Amsterdamse consument ervan?
Op de website Biologisch Amsterdam geeft zij antwoord op deze en andere vragen aan de hand van interviews met biologische ondernemers uit de stad. Zo biedt Biologisch Amsterdam een kijkje in de keuken van de biologische scene in Amsterdam.
In het eerste interview vertelt eigenaar Frank van biologische bakkerij Frankie's Corner in de Jan Pieter Heijestraat over zijn 25 soorten biologisch brood. Het volgende interview staat al op de planning en volgt binnenkort.
Kijk voor meer informatie op de website www.biologisch-amsterdam.nl.

Abonneren
Vacatures
Top 5 - gisteren
- Fotoreportage: Bloedhete maar geslaagde BioVelddag
- Oud-landbouwminister Cees Veerman ziet nog altijd toekomst in biologische en duurzame landbouw
- De Smaakspecialist investeert in zeewier en neemt de activiteiten van Seamore over
- Johan Groen naar Geersing Potato Specialist
- "In één oogopslag duidelijk hoe ver de initiatieven zijn gevorderd met natuurinclusieve landbouw"
Top 5 - afgelopen week
- "We zeiden tegen elkaar: als we dit doen, dan gaan we voor 100% biologisch"
- "Kennelijk treft ook mij als bio-boer automatisch milieublaam"
- Drukbezochte openingsavond bij vernieuwde Ekoplaza Alkmaar
- Ronald van Marlen spreekt Rabobank-aandeelhouders aan op verantwoordelijkheid voor 'landbouwpuinhoop'
- Stikstofnieuws uit Den Haag ontvangen als 'onrealistisch' en 'onmogelijk' maar ook 'pijnlijk' en 'noodzakelijk'
Top 5 - afgelopen maand
- In memoriam: Frans baron van Verschuer
- "We zeiden tegen elkaar: als we dit doen, dan gaan we voor 100% biologisch"
- John Arink gaat discussie aan met Henk Bleker bij Humberto op RTL4
- Is de consument bereid meer te betalen voor zuivel van melkveehouders die de kalfjes bij de koe houden?
- Ronald van Marlen spreekt Rabobank-aandeelhouders aan op verantwoordelijkheid voor 'landbouwpuinhoop'
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2022-06-24 Bezoekersaantallen Floriade blijven sterk achter
- 2022-06-24 De Smaakspecialist investeert in zeewier en neemt de activiteiten van Seamore over
- 2022-06-23 Vogelaar Vredehof mag na aanpassingen uitbreidingen
- 2022-06-22 Belgisch vorstenpaar bezoekt BelOrta bij de start hoogseizoen Belgisch zachtfruit
- 2022-06-22 Uit de oude doos: Boerenprotest
- 2022-06-21 Officiële opening Agro Duiveland
- 2022-06-17 Veertigjarig jubileum voor de grootste internationale bio-vereniging Naturland
- 2022-06-17 "We zeiden tegen elkaar: als we dit doen, dan gaan we voor 100% biologisch"
- 2022-06-16 Spack produceert eigen bio-kokosolie in Vietnam
- 2022-06-15 Jürn Sanders is de nieuwe voorzitter van FiBL Europe
- 2022-06-14 Zweeds bio-keurmerk ontwikkelt nieuwe doelstellingen
- 2022-06-13 Zonnepanelen op Odin-DC in Marum
- 2022-06-10 Utrechtse start-up LOOS wil opschalen
- 2022-06-09 Raad van bestuur VLAM herbenoemd
- 2022-06-08 TerraSana introduceert nieuw en herkenbaar design voor ruim 400 producten
- 2022-06-03 WUR neemt afscheid van bestuursvoorzitter Louise O. Fresco
- 2022-06-02 Louise Luttikholt stopt als directeur van IFOAM - Organics International
- 2022-06-02 Nieuwe Zwitserse cacaofabriek produceert uitsluitend biologische cacaoproducten
- 2022-06-01 Organto Foods boekt voor elfde kwartaal op rij omzetgroei
- 2022-06-01 Royal A-ware neemt Noordhoek Geraspte Kaas over