Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Bij BD-boerderij GAOS in Swifterbant

Kom zondag 6 oktober toekomst zaaien in Flevoland

In 2006 kwamen twee Zwitserse BD-boeren op het idee om consumenten te betrekken bij het inzaaien van hun wintergraan. Een mooie kans om meer verbinding te krijgen met het boerenbedrijf en de kiem van ons voedsel, maar ook een manier om aandacht te vragen voor het belang van goed en levenskrachtig zaadgoed en te protesteren tegen de opkomst van genetisch gemodificeerde gewassen.

Afgelopen najaar heeft Stichting Demeter het evenement voor de eerste keer ook in Nederland georganiseerd. Zeer voor herhaling vatbaar, was de conclusie, en daarom zal er in oktober op verschillende biologische en bio-dynamische boerderijen in het land wederom toekomst gezaaid gaan worden. Onder andere op zondagmiddag 6 oktober bij bio-dynamische boerderij GAOS in Swifterbant.


Extra feestelijk

Jos Jeuken en Ellen Krul van GAOS nodigen u samen met Odin en Stichting Demeter van harte uit om op deze zondagmiddag gezamenlijk de akker op te stappen om met elkaar de oeroude 'zaaibeweging' te maken. Odin zal deze middag in de Flevopolder een extra feestelijk tintje geven, want het is dan precies dertig jaar geleden dat de kiem is gelegd voor wat nu Odin is.

Jong en oud krijgen op 6 oktober van Jos en Ellen een pet vol zaadgoed, om vervolgens gezamenlijk over de akker uit te zwaaien. Daarnaast kunt u onder andere pompoenen en wortelen oogsten, schuurlezingen bijwonen of met de Odin-imker een kijkje nemen bij de bijen. Voor de jongste zaaiertjes komt er een verhalenverteller. En we sluiten de middag af met een heerlijke pan zelfgemaakte soep en brood.

Doet u mee?

Datum: zondag 6 oktober
Tijd: 13:00–18:00 uur
Locatie: GAOS, Elandweg 46, Swifterbant

Deelname aan toekomst zaaien is gratis. Graag wel even aanmelden in verband met de voorbereiding. Na afloop mee-eten kan voor 2,50 euro per persoon.

Er rijden tot slot speciale bussen vanuit Utrecht, Arnhem en Amsterdam. Aanmelden hiervoor kan tot en met 26 september. Kosten voor het busvervoer inclusief eten zijn 5 euro per persoon.

Aanmelden kan tot en met 26 september: per mail via [email protected] of per post via Odin Consumentenservice, Antwoordnummer 14540, 4190 ZX in Geldermalsen (geen postzegel nodig).

Kijk voor meer informatie op www.estafette.org of bel 0345 575154.

Wilt u meer weten over Toekomst Zaaien in Nederland? Kijk dan op www.stichtingdemeter.nl.
Publicatiedatum: