Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Examens Groene Kookacademie, 100% geslaagd!

Het was een intensieve dag op De Groene Kookacademie afgelopen zaterdag 21 september. Niet alleen voor de studenten die eerst mondeling aan de tand werden gevoeld, waarna ze vier uur in de keuken de mooiste en lekkerste gerechten hebben bereid. Maar ook voor de docenten, die behalve een goede examenopdracht bedenken ook nog eens ruim 50 gerechten hebben geproefd en beoordeeld. "Iedereen was tot het laatst fanatiek en gedreven. En de docenten een beetje misselijk", zo vertelt Marion Pluimes.



"Al met al was het een kroon op anderhalf jaar opleiding. Het is dan ook hartstikke leuk om te zien hoe iedereen voorruit is gegaan en écht beter is gaan koken. Natuurlijk waren er ook een paar missers maar er waren vooral een boel toppers. Zoals de fantastische gecaramelliseerde rode uientaart van vers gemaakt kwark-bladerdeeg, de romige gratin van koolrabi of de Aziatische cashewroom-sperziebonensoep. Die waren zó lekker dat de docenten het helemaal opgegeten hebben. Het is wat ondoenlijk om al het lekkers op te noemen natuurlijk maar genoten hebben we wel."



"Ondertussen is de tweede groep al een eindje op scheut en proeven we elke lunch van de eigen creaties. Er zitten een paar deelnemers bij die een eigen moestuin hebben, dus dan weet je het wel."



Op de site van De Groene kookacademie vind je het hele aanbod. De komende tijd gaat De Groene Kookacademie behalve met vegetarisch koken ook aan de slag met chocolade en spannende fermentatietechnieken. Heb je interesse en wil je de docenten ontmoeten? Op woensdag 9 oktober is er een informatie-avond in Amersfoort. Aanmelden kan via info@groenekookacademie.nl.

Voor meer informatie: www.groenekookacademie.nl
Publicatiedatum: