
Abonneren
Vacatures
Top 5 - gisteren
- "Het gemak waarmee consumenten hierdoor kunnen bestellen is een groot voordeel voor de webshops en partners"
- Hoge inflatie speelt bio parten blijkt uit consumptiecijfers VLAM
- Färm breidt uit met zes winkels
- Dramatisch jaar voor vlinders, hommels en bijen: "Planten worden niet bestoven"
- "Biohuis kritisch positief over conceptteksten Landbouwakkoord"
Top 5 - afgelopen week
Top 5 - afgelopen maand
Examens Groene Kookacademie, 100% geslaagd!
"Al met al was het een kroon op anderhalf jaar opleiding. Het is dan ook hartstikke leuk om te zien hoe iedereen voorruit is gegaan en écht beter is gaan koken. Natuurlijk waren er ook een paar missers maar er waren vooral een boel toppers. Zoals de fantastische gecaramelliseerde rode uientaart van vers gemaakt kwark-bladerdeeg, de romige gratin van koolrabi of de Aziatische cashewroom-sperziebonensoep. Die waren zó lekker dat de docenten het helemaal opgegeten hebben. Het is wat ondoenlijk om al het lekkers op te noemen natuurlijk maar genoten hebben we wel."
"Ondertussen is de tweede groep al een eindje op scheut en proeven we elke lunch van de eigen creaties. Er zitten een paar deelnemers bij die een eigen moestuin hebben, dus dan weet je het wel."
Op de site van De Groene kookacademie vind je het hele aanbod. De komende tijd gaat De Groene Kookacademie behalve met vegetarisch koken ook aan de slag met chocolade en spannende fermentatietechnieken. Heb je interesse en wil je de docenten ontmoeten? Op woensdag 9 oktober is er een informatie-avond in Amersfoort. Aanmelden kan via info@groenekookacademie.nl.
Voor meer informatie: www.groenekookacademie.nl
Publicatiedatum:
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2023-06-06 Nu ook biologische fairtrade stroopwafeltjes voor bij de koffie of thee
- 2023-05-12 Ziekenhuis AZ Zeno geeft bio-voeding aan de patiënten
- 2023-05-11 Hotelketen Bilderberg: alle 125 ontbijtproducten gescreend en verduurzaamd
- 2023-05-05 Tweesterrenchef Bas van Kranen: "Biologische groenten zijn zoveel lekkerder, echt bizar"
- 2023-05-03 Nieuw Mos eetcafé wordt biologische saladebar SLA
- 2023-04-25 Eerste biologische en vega lunchroom van Dordrecht gaat sluiten
- 2023-04-24 Chef-kok Wander Alblas laat gasten zelf kip slachten
- 2023-04-20 Duitsland: nieuwe regels voor etikettering bio-producten in restaurants en kantines
- 2023-04-18 Nieuwe biologische koekjesmix voor naast de koffie of thee
- 2023-04-18 Smaakvolle start voor pilot 'Meer bio in de horeca'
- 2023-04-05 Zwitserse bio-sector zet met biologisch horeca-label in op extra omzet
- 2023-04-03 Meld uw duurzame horecalocatie aan voor de Gaia Green Awards 2023
- 2023-03-22 Instock verhuist om meer voedsel te kunnen 'redden'
- 2023-03-10 Collectief van inkopers verbindt zich aan natuurinclusieve landbouw
- 2023-02-21 Groene en gezonde maaltijden in de zorg dankzij platform ToekomstProef
- 2023-02-17 Heerlijkheid Mariënwaerdt behaalt opnieuw Green Key Goud
- 2023-02-14 Valentijnsactie voor de Voedselbank
- 2023-02-14 Met pilot komt biologische aanbesteding door het Rijk stapje dichterbij
- 2023-01-30 Investeringsronde moet groei en internationalisering Anne&Max versnellen
- 2023-01-24 Hotelvereniging gaat voor 50% bio-groenten in 2025