Tholen - Op Tuinderij Eyckenstein in Maartensdijk is Luuk Schouten momenteel bezig met de pastinaakoogst. De biologische teler is dit jaar erg tevreden over de kwaliteit van de groente. "De pastinaken zijn veel mooier dan vorig jaar. Dit is volgens mij het gevolg van de betere structuur van de bodem. En er is goed (gesnoeid) gewied en gedund gedurende de groeiperiode. Dit levert een mooie smaakvolle pastinaak op, met weinig aantasting."
 

Luuk toont biologische radijsjes.

De betere structuur van de grond komt volgens Luuk door het feit dat hij de grond van de twee bedden (20 meter lang) met pastinaak tegenwoordig laat spitten. "Dit deed ik eerst met een freesje, maar dat ging niet zo goed. Ik gebruikte winterrogge als groenbemester en daarin pakte de frees minder goed. Sommige stukjes van de bedden moest ik alsnog met de frees behandelen, maar op die gedeeltes is de onkruiddruk ook duidelijk hoger."

De pastinaken vinden hun weg naar restaurants in de omgeving, twee biologische winkels, de kraam op de tuinderij, de groentepakketjes en de Soestermarkt.
 
Voor meer informatie:

Luuk Schouten
Tuinderij Eyckenstein
Dorpsweg 264 achter
3738 CN Maartensdijk
06 44545537
contact@landgoedgroenten.nl
www.landgoedgroenten.nl