Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Ik verwacht een hogere opbrengst dan vorig jaar"

Geslaagd Plukfeest bij Levels Biofruit

Tholen - "Topdrukte", zo omschrijft biologische fruitteler Hans Levels de huidige situatie in zijn boomgaard in Meijel. "De kwaliteit van de appelen is goed en we hebben voldoende kilo's. De bomen hangen netjes vol. De oogstverwachting van Hans is goed. "Ik verwacht een hogere opbrengst dan vorig jaar." Hans teelt in zijn boomgaard aan Vieruitersten in Meijel op 9 hectare appelen, op 5 hectare peren en op ongeveer een halve hectare pruimen.

Levels Biofruit doet ook van begin af aan al mee aan het programma Adopteer een Appelboom van Bionext. In het kader daarvan werd woensdag 18 september de eerste plukdag voor adoptanten georganiseerd. En afgelopen zondag 22 september kwamen veel adoptanten op het jaarlijkse Plukfeest af. "Op de tweede plukdag van dit seizoen zijn zaterdag al redelijk wat mensen afgekomen. En ongeveer twee derde van de adoptanten was zondag van de partij op het Plukfeest. Dit gaat om zo'n 70/80 mensen en de meesten namen heel het gezin mee. Zij maken hier echt een uitje van." De bezoekers konden onder meer met de pluktuin een rondrit in de boomgaard maken. Ook was er voor de kinderen een speelhoek ingericht.


Dit spandoek laat aan duidelijkheid niks te wensen over.

Hans vertelt dat hij meedoet aan Adopteer een Appelboom omdat hij graag aan de consumenten wil laten zien waar ze mee bezig zijn. "Dat vind ik heel belangrijk. De biologische werkwijze vergt nu eenmaal vaak wat extra uitleg. Het is leuk om te merken dat de adoptanten als ze eenmaal bezig zijn met plukken echt volop gemotiveerd raken. Daarom hebben wij zelf ook veel plezier in het begeleiden van de adoptanten."


Een hapje en een drankje op het terrasje in de boomgaard.

De teler vertelt dat de adoptanten ook graag plaatsnemen op het terrasje in de boomgaard en in het winkeltje kunnen ze een potje stroop of een flesje sap kopen. Hans zet zijn fruit af via telersvereniging Nautilus. Ook maakt hij deel uit van de Biofruit-afzetorganisatie, samen met vijf collega-bio-telers. "Hierin werken we heel nauw samen voor de afzet. Ook zet ik een deel van mijn fruit rechtstreeks naar de consument af. Dit doe ik nog met 'eenvoudige zelfbediening', er staat een ouderwets sigarenkistje bij de producten. Van juli tot ongeveer eind september komen hier veel mensen op af. Dit is onder meer te danken aan het feit dat er diverse fietsroutes langs de boomgaard lopen."Voor meer informatie:

Hans Levels
Levels Biofruit
Vieruitersten 26
5768 RP Meijel
077 4661614
[email protected]