Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Conferentie op 31 oktober

SharePeople versterkt samenwerking tussen Europese bedrijven en opkomende economieën

SharePeople introduceert een uniek programma om de samenwerking tussen bedrijven in Europa en opkomende economieën te versterken. Met dit programma spelen zij in op het veranderende internationale handelsklimaat in de voedsel- en agriculturele waardeketen. SharePeople onderscheidt zich als organisatie door haar bedrijfsmatige, onafhankelijke en vooruitstrevende visie en aanpak.

Het internationale handelsklimaat is sterk aan het veranderen. Door stijgende concurrentie en verhoogde productiestandaarden staat zowel de koper als de verkoper voor nieuwe uitdagingen in de internationale keten, zoals certificering en duurzame productie. De relatie tussen retailers uit Europa en producentenorganisaties uit opkomende economieën wordt hierdoor steeds belangrijker. Ahold's European Sourcing Manager Ge Happe is zich bewust van de uitdagingen in de handelsketen. "De verschuiving naar duurzame productie gecombineerd met een groeiende bevolking, zal voedselzekerheid in de toekomst bemoeilijken, waardoor een goede relatie tussen retailers en producenten steeds belangrijker is", aldus Happe.SharePeople speelt in op deze ontwikkeling door een nieuw programma te introduceren voor bedrijven in de 'fresh food' handelsketen. Het innovatieve programma 'Boost your Chain' biedt retail en trade bedrijven uit Europa en producenten uit opkomende economieën de mogelijkheid om hun relaties te versterken en effectief samen te werken aan oplossingen voor gezamenlijke uitdagingen en het versterken van de keten. Het programma biedt een helder perspectief op de bedrijfsvoering en handelsrelaties in de keten, verbeterde betrokkenheid van stakeholder en langdurig toegang tot markten en kwalitatieve en duurzame producten over de grens.

Conferentie 31 oktober - Reshaping trade in Fresh Foods

Op 31 oktober 2013 organiseert SharePeople samen met de Nyenrode Business University de conferentie 'Reshaping trade in Fresh Foods': Een exclusieve conferentie over de onderlinge verhoudingen en uitdagingen in de fresh food waardeketen tussen Europa en opkomende economieën. Sprekers van onder meer Ahold Europe, producentenorganisaties uit Kenia en Zuid-Afrika, kennisinstituten en publieke organisaties delen innovatieve oplossingen voor de versterking en verduurzaming van internationale waardeketens. Er wordt antwoord gegeven op vragen als 'welke retailer en trader weet op lange termijn zijn producenten in opkomende economieën aan zich te binden?' en 'Hoe garandeer je versproducten die voldoen aan de gewenste producteisen?' De conferentie biedt 'fresh food' retailers en traders (en hun stakeholders) concrete oplossingen voor het versterken van hun internationale keten op korte en lange termijn.

Klik hier
voor meer informatie over deze conferentie.
Publicatiedatum: