Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuwe oogst Santana-appelen van eigen bodem bij Naturelle

Vanaf vandaag zijn de eerste Hollandse Santana-appelen van dit seizoen weer verkrijgbaar bij Naturelle, de biologische tak van The Greenery. De Santana-appelen van Naturelle worden verkocht onder het merk Bio+. Hiervoor levert Naturelle exclusief alle verse biologische groente, fruit en paddenstoelen.
 


De Santana appel is een kruising tussen de appelrassen Elstar en Priscilla. De natuurlijke eigenschappen van het appelras Priscilla zorgen ervoor dat Santana minder vatbaar is voor ziekten en plagen. En dat maakt het ras uitermate geschikt om biologisch te telen. "De Nederlandse appel valt ook goed in de smaak omdat hij zo lekker fris is met een knapperige bite. Bovendien biedt Santana mensen met een milde appelallergie de mogelijkheid om zonder klachten een lekkere, gezonde appel te eten", vertelt Berry Olsthoorn, Commercieel Manager Naturelle.

De Santana appel is dit jaar twee weken later geoogst. "Door het koude en late voorjaar was de bloei drie weken later dan normaal. Ook de bestuiving en zetting hebben geleden onder het koude weer. De warme zomer heeft wel voor een inhaalslag gezorgd waardoor we dit seizoen een mooie productie hebben van goede kwaliteit", vertelt Wim Stoker van SmileFruit. De appelen, die door de telers van Naturelle zijn geoogst in Noord-Holland en Oostelijk Flevoland, worden door sorteerbedrijf Stoker Holland gesorteerd en op maat verpakt.

Meer weten over de teelt van biologische producten? Op www.verseoogst.nl/biologisch vertellen biologische telers alles over de teelt van biologische groente en fruit.

Meer weten over Naturelle? Kijk op www.natuurlijknaturelle.nl.
Publicatiedatum: