
Abonneren
Vacatures
- Loodsmedewerk(st)ers Groente en Fruit
- Global Sourcing Manager
- Business Unit Manager Importeurs & Exporteurs
- Docent Teelt
- Buying Operations Manager (BOM Process)
- Bestuurslid
- Internationaal accountmanager Duitsland
- Manager Operations Ethiopia
- Quality controller
- Manager Packing Station
Top 5 - gisteren
- In memoriam Harmen Peters
- René Groenen en Gineke de Graaf nemen afscheid van biologisch-dynamische boerderij De Beersche Hoeve
- Amandelpasta en gemengde notenpasta in grote 'jubileumpotten'
- Biologisch akkerbouwer Douwe Monsma aan tafel bij onderhandelingen landbouwakkoord
- "Nederlandse leiders putten sterk uit de ervaringen in Denemarken bij het ontwikkelen van de markt"
Top 5 - afgelopen week
- Geitenhouderij De Molswaerd gaat van biologisch naar eco-vriendelijk
- John Arink speecht tijdens protest bij Rabobank
- Onkruidrobot maakt indruk op RTL-presentator Lodewijk Hoekstra
- Biologische paddenstoelenkwekerij zet deuren wijd open na nieuwbouw
- Roomijs van BD-landbouwer Tim Moerman in BinnensteBuiten
Top 5 - afgelopen maand
- Mestoverschot? Niet in de biologische sector
- Geitenhouderij De Molswaerd gaat van biologisch naar eco-vriendelijk
- De Wijndragers neemt het merk Van TON uit Zierikzee over
- Potgrond met turf funest voor natuurgebieden, maar alternatief lijkt moeilijk te vinden
- "Overheid beschermt mensen en natuur onvoldoende tegen schadelijke effecten van bestrijdingsmiddelen"
omschakelaar Tabos Eco toegetreden tot Nature & More familie
Nature & More verbreedt assortiment bio-tomaten
Ondanks de slechte markt voor (gangbare) tomaten heeft Nature & More haar assortiment in biologische tomaten verbreed. Tom en Anita Bos uit Vierpolders zijn toegetreden tot de Nature & More familie. Op hun bedrijf Tabos Eco telen ze nu biologische trostomaten en Coeur de Boeuf tomaten, waarmee ze inspelen op de vraag van de consument naar smaakvolle, bijzondere producten. Bovendien bieden ze transparantie via de website van Nature & More, waar ze het verhaal achter hun producten vertellen. "We misten de echtheid van telen op grond, de geur in de kas als we beregend hadden."
Als kinderen uit oude tuindersfamilies hebben Tom en Anita het allemaal meegemaakt: de modernisering van de tuinbouw in het Westland vanaf de jaren '60 tot nu. Hun bedrijf volgde als vanzelfsprekend de ontwikkelingen: telen op steenwol, een strak protocol, een betrouwbaar resultaat. Maar het begon te kriebelen. Tom Bos: "Wij wilden graag weer wat meer gevoel in ons werk leggen. Toen hier in de buurt een tuinderij te koop kwam, grepen we onze kans om biologisch te gaan telen."
In 2012 begonnen Tom en Anita met de omschakeling en inmiddels is de certificatie binnen. Hun biologische Coeur de Boeuf tomaten zullen deel uitmaken van het Wild Wonders assortiment van Nature & More. Hieronder vallen bijzondere en vergeten groente zoals aardpeer, peterseliewortel, veelkleurige aardappelen of de kleurrijke Wild Wonder snacktomaten. Coeur de Boeuf tomaten zijn grote vlezige tomaten met een geplooid uiterlijk. Ze zijn erg smaakvol en hebben de speciale eigenschap dat ze van binnenuit rijpen.
Nature & More is het transparantiesysteem van Eosta, Europees marktleider in verse biologische groente en fruit. De pagina van Tom en Anita Bos is te vinden op www.natureandmore.com met code 556. Met Nature & More won Eosta in 2012 de Ecocare Award in Duitsland en in 2013 de Sustainable Entrepreneurship Award in Oostenrijk.
Publicatiedatum:
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2023-05-26 Consumenten in Beieren kopen ondanks inflatie regionale en biologische producten
- 2023-05-26 Moestuinseizoen van start bij Landgoed Huis Sevenaer
- 2023-05-26 Jonge zeewierondernemers presenteren duurzame innovaties op Wereld Oceanen Dag
- 2023-05-26 René Groenen en Gineke de Graaf nemen afscheid van biologisch-dynamische boerderij De Beersche Hoeve
- 2023-05-25 "In Scandinavië zien we nu bio-kasgroententelers weer terugschakelen naar conventioneel"
- 2023-05-25 "Op weg naar emissieloos stikstofgebruik in de fruitteelt"
- 2023-05-25 "Wij importeren nu meer biologische abrikozen uit Spanje dan uit Italië"
- 2023-05-24 Frans pakstation voor biologische sjalotten officieel geopend
- 2023-05-24 Meer dan 7.000 km2 overstroomd in Emilia Romagna
- 2023-05-24 "Vanaf maart verloopt de afzet bio-fruit vlotter"
- 2023-05-23 Demeter-appelenhandelaar Bio-Obst Augustin betrekt nieuw pakstation
- 2023-05-23 Komkommer nog altijd 'slechts' een dubbeltje, wel herstel biokomkommer
- 2023-05-23 "Met EKO is 15% biologische landbouw in Nederland haalbaar"
- 2023-05-23 Proeven met bio-frambozen die klaar zijn voor de toekomst
- 2023-05-22 "We zien nog meer mogelijkheden om samen te werken"
- 2023-05-22 Frisse start voor overtollige AGF bij FRIS Supermarkt
- 2023-05-22 "We zitten nu pas een paar dagen op de krenttrap"
- 2023-05-19 Sclerotiënrot geconstateerd in de biologische teelt van vruchtgewassen
- 2023-05-19 Zorgen over effectiviteit van beleid voor biologische landbouw
- 2023-05-19 Organto gaat in 'Doe Maar Duurzaam' in op de reis van de biologische banaan