Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
omschakelaar Tabos Eco toegetreden tot Nature & More familie

Nature & More verbreedt assortiment bio-tomatenOndanks de slechte markt voor (gangbare) tomaten heeft Nature & More haar assortiment in biologische tomaten verbreed. Tom en Anita Bos uit Vierpolders zijn toegetreden tot de Nature & More familie. Op hun bedrijf Tabos Eco telen ze nu biologische trostomaten en Coeur de Boeuf tomaten, waarmee ze inspelen op de vraag van de consument naar smaakvolle, bijzondere producten. Bovendien bieden ze transparantie via de website van Nature & More, waar ze het verhaal achter hun producten vertellen. "We misten de echtheid van telen op grond, de geur in de kas als we beregend hadden."Als kinderen uit oude tuindersfamilies hebben Tom en Anita het allemaal meegemaakt: de modernisering van de tuinbouw in het Westland vanaf de jaren '60 tot nu. Hun bedrijf volgde als vanzelfsprekend de ontwikkelingen: telen op steenwol, een strak protocol, een betrouwbaar resultaat. Maar het begon te kriebelen. Tom Bos: "Wij wilden graag weer wat meer gevoel in ons werk leggen. Toen hier in de buurt een tuinderij te koop kwam, grepen we onze kans om biologisch te gaan telen."

In 2012 begonnen Tom en Anita met de omschakeling en inmiddels is de certificatie binnen. Hun biologische Coeur de Boeuf tomaten zullen deel uitmaken van het Wild Wonders assortiment van Nature & More. Hieronder vallen bijzondere en vergeten groente zoals aardpeer, peterseliewortel, veelkleurige aardappelen of de kleurrijke Wild Wonder snacktomaten. Coeur de Boeuf tomaten zijn grote vlezige tomaten met een geplooid uiterlijk. Ze zijn erg smaakvol en hebben de speciale eigenschap dat ze van binnenuit rijpen.

Nature & More is het transparantiesysteem van Eosta, Europees marktleider in verse biologische groente en fruit. De pagina van Tom en Anita Bos is te vinden op www.natureandmore.com met code 556. Met Nature & More won Eosta in 2012 de Ecocare Award in Duitsland en in 2013 de Sustainable Entrepreneurship Award in Oostenrijk.
Publicatiedatum: