Plukfeesten: Duizenden plukkers verwacht in biologische boomgaarden

Dit weekeinde is het weer zover: dan kun je zelf sappige appels plukken, direct bij de biologische fruitteler in de buurt. Verser bestaat niet. De plukfeesten horen bij het programma Adopteer een Appelboom van Bionext en staan open voor iedereen die wil ontdekken wat biologisch zo bijzonder maakt, of eigenlijk zo natuurlijk.

Bij de plukfeesten zijn allerlei feestelijke activiteiten, zoals proeverijen, live muziek en rondleidingen door de boomgaard. Voor kinderen zijn er spelletjes, speurtochten et cetera. Wie nog geen adoptieboom heeft is ook welkom in de boomgaard. Je kunt direct plukken in het plukveld, maar nog niet van je 'eigen boom'. Via www.adopteereenappelboom.nl kun je je alvast aanmelden voor een eigen adoptieboom in 2013. De data en locaties van de plukfeesten staan ook op de site vermeld.Dit jaar vallen de feesten midden in de Bio10daagse (19 tot en met 28 september), waarin veel aandacht is voor biologisch. Dit maakt dat Bionext extra veel mensen verwacht. "Aan Adopteer een Appelboom doen op dit moment zo'n drieduizend mensen mee", aldus Miriam van Bree, projectleider bij Bionext. "Daar zijn veel gezinnen bij met jonge kinderen, maar ook mensen die zelf geen ruimte hebben voor een boom en wel jaarlijks willen oogsten. Verder zien we dat het aantal liefhebbers van lokaal, echt en eerlijk eten groeit. Een zelfgeplukte appel van de boomgaard in de buurt smaakt ook verreweg het lekkerst."

Voor meer informatie: www.adopteereenappelboom.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.