Agrifirm en Wageningen UR op positie twee en drie

FrieslandCampina meest aantrekkelijke werkgever in dierlijke sectoren

FrieslandCampina is de meest aantrekkelijke werkgever, op de voet gevolgd door Agrifirm en Wageningen UR. Dat vinden de overwegend hbo'ers en wo'ers die thans werkzaam zijn in de dierlijke sectoren. Vooral grote ondernemingen met internationale activiteiten spreken tot de verbeelding bij deze doelgroep. Dit blijkt uit het onderzoek naar de Beste Werkgevers dat recent is uitgevoerd door agrarisch marktonderzoeksbureau Geelen Consultancy in Wageningen in opdracht van adviseursvakblad V-focus.

Aan het onderzoek deden 600 werknemers in de dierlijke sectoren mee. De deelnemers werken met name bij voerbedrijven, dierenartsenpraktijken, accountantsorganisaties, banken, fokkerijorganisaties, overheid en onderzoek. Aan de deelnemers is gevraagd maximaal twee ondernemingen op te noemen waar zij graag zouden willen werken. Hierbij was het niet toegestaan voor de huidige werkgever te kiezen. Het betrof een open vraag zodat de deelnemers niet beïnvloed werden in hun keuze. FrieslandCampina werd het vaakst genoemd, gevolgd door Agrifirm en Wageningen UR.

Top 10 Beste Werkgevers in de dierlijke sectoren 2013
  1. FrieslandCampina
  2. Agrifirm
  3. Wageningen Universiteit en Research Centre
  4. De Heus Diervoeders
  5. ForFarmers Hendrix
  6. Fokkerijorganisatie CRV
  7. Provimi / Cargill
  8. AgruniekRijnvallei
  9. Nutreco
  10. Gezondheidsdienst voor Dieren

Werknemers in de dierlijke sectoren kiezen vooral voor een werkgever die een interessant pakket aan diensten en producten biedt. Ook bedrijven met een toonaangevende positie in de markt en bedrijven die maatschappelijk verantwoord bezig zijn scoren hoog in het onderzoek naar de Beste Werkgevers.

Deelnemers aan het onderzoek dongen mee naar een jaarabonnement op een vakblad van AgriMedia Wageningen naar keuze. De tien winnaars hebben de cadeaubon voor een gratis jaarabonnemet inmiddels ontvangen.

Bron: V-focus

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.