Maxime Verhagen, voorzitter Bouwend Nederland:

"Snelwegen vol met gaten door bezuinigingen"

De bezuinigingen van het kabinet op infrastructuur zijn onverantwoord en leiden tot ernstig achterstallig onderhoud. Automobilisten gaan dit merken aan de gaten die in de Nederlandse wegen zullen ontstaan en bruggen die worden afgesloten.

Daarvoor heeft Maxime Verhagen, voorzitter van Bouwend Nederland, dinsdag 17 september gewaarschuwd op BNR Nieuwsradio.

Belemmeringen wegnemen

"In een tijd van oplopende werkloosheid is het onverantwoord om te bezuinigen op infrastructuur", aldus Verhagen, sinds juli voorman van de brancheorganisatie. Volgens hem kunnen er met relatief weinig geld duizenden banen worden gecreëerd in zijn sector.

Dat kan door de startersleningen te verruimen met 50 miljoen euro en gemeentelijke belemmeringen weg te nemen. Ook een verlenging van de btw-verlaging voor verbouwingen tot 2015 kan volgens Verhagen duizenden banen opleveren.

Roemenië

Volgens Verhagen zit de Nederlandse bouw nog middenin de crisis, ondanks de voorzichtige signalen van de laatste tijd dat het wat beter gaat. "Laten we elkaar nou niets wijs maken: de Nederlandse bouw blijft krimpen, we hobbelen achter alle landen in Europa aan. Qua groei zitten wij in dezelfde categorie als Roemenië", aldus de voormalig CDA-voorman en oud-minister van Economische Zaken.

Volgens Verhagen is er geld genoeg in Nederland om te investeren in infrastructuur. Het schrappen van de bezuinigingsplannen levert volgens hem volgend jaar alleen al zo'n 11.000 banen op.

Bouwend Nederland deed al eerder de oproep om de bezuinigingen op infrastructuur terug te draaien, maar op die wens werd in de uitgelekte kabinetsplannen niet ingegaan.

Bron: RTL Nieuws

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.