Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Vrij Nederland onthult 5 mythen over biologisch eten

Vrij Nederland heeft op haar website een artikel geplaatst waarin vijf mythen over biologisch eten besproken worden. Het artikel behoort inmiddels tot de best gelezen artikelen en er wordt volop op gereageerd. Lees het artikel hieronder en oordeel zelf maar.

Iedereen zou biologisch moeten eten: het is onbespoten, lekkerder, gezonder en levert minder CO2 op. Maar niet heus.

Progressieve wereldburgers eten bij voorkeur biologisch. Het is duurder, maar dat hebben wij graag over voor een betere wereld. Ook bij Vrij Nederland beschouwen we het als onze plicht om zo veel mogelijk biologische producten in ons winkelwagentje te leggen. Maar weet wat gij eet: biologisch voedsel wordt geplaagd door een aantal hardnekkige mythen.

Voordat u nu een verhitte brief naar de redactie stuurt: dit stuk is geen betoog tegen biologisch eten. Sterker nog, de lunch op onze redactieburelen bevat overwegend biologische producten. Zo is biologisch vlees veel diervriendelijker dan gewoon vlees en is biologische landbouw duurzamer omdat bijvoorbeeld uitputtende monocultuur wordt vermeden.

Maar een aantal veelgenoemde voordelen van biologisch eten blijken niet op te gaan. De informatie in dit verhaal is afkomstig uit artikelen die zijn verschenen in wetenschappelijke tijdschriften van naam en faam. Met 'biologisch voedsel' wordt verwezen naar producten die voldoen aan wettelijke richtlijnen, zoals die van het EKO-keurmerk, de officiƫle Europese standaard.

De vijf mythen over biologisch eten zijn volgens Vrij Nederland:
  1. Biologisch eten is onbespoten
  2. Biologisch eten is gezonder
  3. Koop lokaal, dat is beter voor het milieu
  4. Iedereen moet biologisch eten
  5. Biologisch eten is lekkerder

Klik hier om het complete artikel waarin de vijf mythen over biologische eten besproken worden te lezen.

Bron: Vrij Nederland
Publicatiedatum: