Eerste oogstfeest EEMSTADboerderij: 22 september

Op zondag 22 september aanstaande organiseert de EEMSTADboerderij haar eerste oogst- en belevingsmiddag in Vathorst. Geïnteresseerden worden van 12:00-17:00 uur van harte uitgenodigd deze middag bij te wonen op de grasvelden langs de Oeverweg, nabij de Warmtecentrale ENECO, per fiets bereikbaar via de Enkhuizerstraat.

Deze middag wordt gedemonstreerd hoe aardappelen worden geoogst en men kan zelf ook een tas vanaf 5 euro vol oogsten met aardappelen, pompoen en suikermaïs. Daarnaast kun je de producten proeven en zijn er stands van andere lokale voedsel- en handwerkproducenten en komen de Spullenmannen ons laten nadenken over duurzaamheid. Kinderen kunnen hun kunsten laten zien op het hooibalencircuit of verdwalen in het onkruiddoolhof. Natuurlijk staat er koffie, thee en limonade klaar.EEMSTADboerderij kreeg dit land dit jaar in beheer van Ontwikkelingsbedrijf Vathorst (OBV) voor duurzame stadslandbouw en teelt hier verschillende gewassen. Dit om zulke braakliggende gronden in Amersfoort te benutten en daarmee de 'food miles' te verminderen, helpen de verbinding tussen mensen en hun voedsel te herstellen en educatie over voedselproductie te geven.

Voor meer informatie: Wytze Nauta, 06 24284100, www.eemstadboerderij.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.