Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
St. Mikjeu Wurkgroep Boalsert viert jubileum

Eko-producten in de schijnwerpers bij Jumbo-Kooistra

De St. Miljeu Wurkgroep Boalsert viert dit jaar haar 25-jarig jubileum. Daarom worden er dit jaar verschillende activiteiten georganiseerd. De volgende activiteiten vinden plaats in samenwerking met met Jumbo-Kooistra supermarkt en hotel Het Weeshuis.

Bij Jumbo-Kooistra zal op 26–27 en 28 september alle aandacht gericht zijn op biologisch geteeld voedsel. De laatste tijd is er hard gewerkt aan een nieuw concept. Samen met Willem & Drees wordt er gezocht naar groente en fruit uit de eigen regio. Geen gesleep meer met verse producten overal vandaan. Dat brengt producenten en consumenten dichter bij elkaar, vooral als je bij het schap een foto van de producent ziet staan. Je ziet in één oogopslag van wie je een product koopt. Steeds meer consumenten willen een eerlijk product. Bij de boeren geeft dit een extra stimulans om meer biologisch te produceren, dus zonder chemische middelen bespoten groenten en ook van de grond die niet eerst chemisch is bewerkt.

Tijdens deze dag zullen boeren en vrienden van de Miljeugroep met u in gesprek gaan over biologische producten. U kunt bij hen terecht voor al uw vragen.

Ekodiner

Op woensdag 16 oktober zal vervolgens een ekodiner worden georganiseerd in hotel Het Weeshuis. Deelnemers zullen dan zelf mogen proeven van die producten die uit eigen omgeving komen. Ook de bijna vergeten groenten zullen een plaats op het menu krijgen. Welke dat zijn blijft nog een verrassing.

Het ekodiner begint om 18:00 uur en de kosten zijn 15 euro (bij opgave betalen). U kunt zich opgeven tijdens de drie demonstratiedagen bij Jumbo Kooistra (betalen bij de klantenbalie) of [email protected].
Publicatiedatum: