Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Klaas Jan Huntelaar Foundation reikt cheque uit aan 'Jaar van de Bij'

De Bij krijgt steun van de Klaas Jan Huntelaar Foundation. Aan de hand van het aantal stemmen van bezoekers op de website werd 'het jaar van de Bij' eind 2012 uitgeroepen tot winnaar van het jaarproject 2012. Zij kan daardoor rekenen op een bijdrage van 20.000 euro.

De prijsuitreiking vond plaats tijdens de eerste Klaas Jan Huntelaar Teamdag op zondag 1 september jongstleden.

Het Jaar van de Bij is uitgevoerd door een coalitie van vijf partijen: KNNV, Bijenstichting, EIS, IVN en Nederlandse Bijenhouders Vereniging. Met deze bijdrage is een deel van het belangrijke werk voor de Bij ook in 2013 voortgezet. De Klaas Jan Huntelaar Foundation heeft het project gekozen vanwege de belangrijke rol die de bij inneemt in vorming van de basis voor leven. Voor onze voedselvoorziening zijn we afhankelijk van het bestuivende werk van bijen.De Klaas Jan Huntelaar Foundation richt zich op het amateurvoetbal in Nederland. Clubs kunnen een eigen 'doel' indienen ter verbetering van hun club en de omgeving. Dit kan van alles zijn op gebied van duurzaamheid, samenwerking of gezondheid, Ofwel de thema's; Aarde, Team en Lichaam & Geest. Enkele voorbeelden van projecten zijn; duurzame verlichting, gebruik van zonne-energie, pupillendoelen, een invalidenlift. Elk kwartaal wint het project met de meeste stemmen.

Naast de kwartaal projecten, die door amateurclubs zelf kunnen worden ingediend, kiest de Foundation per thema een jaarproject. Het Jaar van de Bij is geselecteerd voor het project met het thema 'Aarde'. De andere kandidaten waren De Brijder Verslavingszorg, voor het thema 'Team' en WhoZnext, voor het thema Lichaam & Geest; een project dat er voor zorgt dat jongeren meer invloed krijgen op sportgebied.

Met het geld heeft de KNNV onder andere een gratis bijenpakket gemaakt dat door amateurclubs kan worden aangevraagd. Dit pakket bestaat uit een bijenhotel, waarin bijen graag nestelen, zakjes zaad van de juiste bloemen waar bijen op af komen en bijen-zoekkaart. Ook zal iedere voetbalclub een leaflet met informatie over bijen krijgen. Belangrijk is dat kinderen en anderen weten dat bijen belangrijk zijn, niet eng, niet kunnen steken en wat je kunt doen om bijen te helpen. Verder is het geld besteed aan de ontwikkeling van de website www.bijenlint.nl en publieksacties als de Landelijke Open Imkerij dagen, een informatiekrant over Bijvriendelijk tuinieren en de jaarlijkse bijentelling.

Voor meer informatie: www.bijenlint.nl
Publicatiedatum: