Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Druk in gesprek met diverse regionale bio-telers"

Yellow Chips neemt nieuwe fabriek in gebruik

Tholen - Vanmorgen (maandag 16 september) heeft Yellow Chips de nieuwe productiefaciliteit in Emmeloord in gebruik genomen. Dit is de volgende grote stap voor de bio-chipsproducent na de overname van Pure Chips in september 2012 en de Belgische bio-aardappelchipsproducent LANI in mei 2013. "Het is erg bijzonder dat ik nu net een jaar later in onze eigen chipsfabriek sta", zo reageert Vincent van Gorkom. Hij runt Yellow Chips samen met Maarten Brouwer en Jesse 't Lam.

Zij stonden vanmorgen met een trots gevoel in de nieuwe fabriek. "We zijn momenteel druk met opstarten, zodat het straks allemaal klaar is om te gaan produceren. Het was erg mooi om te zien hoe het de laatste dagen allemaal bij elkaar is gekomen. Vandaag kunnen we dus echt aan de slag." De medewerkers van Yellow Chips maken biologische aardappelchips van verse nieuwe bio-aardappelen. De eerste lading nieuwe aardappelen is zaterdag geoogst en deze aardappelen worden vandaag meteen verwerkt. "We hebben vanmorgen een vrachtwagen vol nieuwe bio-aardappelen gelost."

Het is nog even wachten op de aanvoer van Nederlandse biologische aardappelen, zo geeft Vincent aan. "De oogst moet hier nog op gang komen en er zijn nog niet voldoende bio-aardappelen van Nederlandse bodem beschikbaar die geschikt zijn voor de verwerking tot chips. Wel zijn we druk in gesprek met diverse telers uit de regio. We geven de voorkeur aan lokale grondstoffen. Dit is ook de voornaamste reden dat we de fabriek te midden van de aardappelvelden in Emmeloord hebben neergezet."Yellow Chips is niet alleen in gesprek met biologische aardappeltelers. De chipsfabrikant gaat namelijk naast klassieke biologische chips ook groentechips aanbieden. "We willen groentechips gaan maken van rode biet, pastinaak en wortel uit de polder. Hierover hebben we al wat leuke gesprekken gevoerd met diverse lokale bio-telers. Het gaat om unieke 'handcooked vegetable chips'. Hiervoor hebben we de beschikking over onder meer een zogenaamd 'defatting' apparaat, waarmee we zelf het vetpercentage van het eindproduct kunnen sturen. Hiermee kan het vetpercentage met tussen de 15 en 20 procent gereduceerd worden. Dit is van belang om het percentage stabiel te houden." De chipsfabrikant gaat overigens ook handgebakken chips produceren.

Voor meer informatie:

Vincent van Gorkom
Yellow Chips B.V.
Fabrieksweg 6
8304 AT Emmeloord
085 8771160
[email protected]
www.yellowchips.nl