'Vooruit met de Geit, Bouwstenen voor een sector met ambitie'

Project geeft geitensector handvatten voor verdere groei

In het project 'Vooruit met de Geit' is de afgelopen drie jaar gewerkt door onderzoek, overheid en bedrijfsleven aan het uitzetten van een nieuwe koers voor een zorgvuldige geitenhouderij. In deze zoektocht is gezamenlijk gekeken naar het houden van geiten en het positionering van het product in de keten. Dit heeft geresulteerd in nieuwe handvatten voor de geitensector in Nederland.

Dit traject heeft Wageningen UR (Livestock Research en LEI) uitgevoerd in nauwe samenwerking met geitenhouders, erfbetreders, LTO Vakgroep Geitenhouderij, marktpartijen, dierenbelangenorganisaties en partijen uit de humane gezondheidszorg. Samen hebben zij gekeken naar de toekomst van de geitenhouderij in Nederland. Er zijn nieuwe marktstrategieën onderzocht en ideeën uitwerkt door geitenhouders.


Brochure 'Vooruit met de Geit, Bouwstenen voor een sector met ambitie'

De resultaten van deze zoektocht zijn gebundeld in de brochure 'Vooruit met de Geit, Bouwstenen voor een sector met ambitie'. In deze brochure staan onder andere inspirerende interviews met zes ambitieuze geitenhouders. Verder zijn er negen bouwstenen uitgewerkt. De ideeën zijn zeer divers en zijn gericht op nieuwe stalconcepten en nieuwe product-marktcombinaties. Van het ontwikkelen van een geitentuin, of het productconcept Holland tot het in de markt zetten van 50+ melk.

Heel veel nieuwe ontwikkelingen zijn in dit traject aan de orde geweest. "Bovendien hebben we in dit proces de dialoog opgang gebracht binnen en buiten de sector", zegt Jessica Cornelissen, projectleider, en werkzaam bij Wageningen UR Livestock Research. "Deze informatie brengt beweging in de sector. Het is een kleine ondernemende innovatieve sector met echte ondernemers met doorzettingsvermogen", merkt Cornelissen op. "Het project heeft nieuwe bouwstenen opgeleverd voor alle geitenhouders in Nederland."

De informatie is vrij beschikbaar en te vinden op de projectsite.

Klik hier om de projectsite Vooruit met de Geit te bezoeken.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.