Vlaanderen doet mee aan Toekomst Zaaien: 13 en 20 oktober

Elk jaar in de herfst komen duizenden mensen in verschillende Europese landen samen om biologisch graan te zaaien voor de actie 'Toekomst zaaien'. Twee Zwitserse boeren startten deze actie in 2006 en dit jaar doet Vlaanderen ook mee.

Waar twee Zwitserse bio-dynamische boeren mee begonnen, is uitgegroeid tot een enorme actie in heel Europa: duizenden mensen op meer dan 100 locaties in 14 Europese landen. Door met zovelen samen te zaaien in de herfst, kom je mee in actie voor biologische, ggo-vrije landbouw. Zaden gaan al duizenden jaren mee en vormen de bron van ons voedsel. Het is essentieel om daar trouw en zorgzaam mee om te springen. Zodat we zelf en onze kleinkinderen nog puur, authentiek en ecologisch voedsel kunnen blijven eten in de toekomst.Vier bio-boerderijen nodigen je op zondag 13 en 20 oktober 2013, telkens van 14:00 tot 17:00 uur, van harte uit op hun veld, om samen wintergranen in te zaaien: tarwe, rogge of spelt! We zaaien samen oudere graanvariƫteiten, die oersterk zijn en altijd zelf nieuw zaad geven (zaadvast). Met de hand; niet uit nostalgie, maar om opnieuw bewust in contact te komen met het zaad en het belang ervan. De 'belevenis van het zaaien', een geweldige activiteit voor kinderen, staat centraal. En is het niet leuk om te beseffen dat je zelf aan de start staat van een volgende oogst en een heerlijk brood?

Iedereen welkom, van jong tot oud, of je nu veel of weinig weet over landbouw.

Kijk voor meer informatie op www.toekomstzaaien.be.

Bron: BioForum


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.