Bedrijf Fruitweelde nu bio-gecertificeerd

Nieuwe biologische zachtfruitteler: Elze-Lia Visser

Vanaf maandag 9 september is het zachtfruitbedrijf Fruitweelde uit het Gelderse Ingen van Elze-Lia Visser biologisch gecertificeerd. Na een omschakelperiode is Fruitweelde nu door stichting Skal biologisch gecertificeerd.

Fruitweelde

In het hart van de mooie Betuwe, bij de plaats Ingen teelt Elze-Lia Visser op circa 3 hectare bramen, frambozen, pruimen, kersen en kiwibessen. De oogst van de biologische bramen, frambozen en pruimen is volop bezig. Er wordt op bio-dynamische wijze geteeld. Demeter-certificering is één van de stappen die nog zal volgen.


Robuust aanbod voor de versmarkt

De afzet, die via coöperatie Nautilus u.a. (www.nautilusorganic.nl) verloopt, richt zich met name op de versmarkt. Door deze erkenning krijgt de markt een stabieler en robuuster aanbod van bramen, pruimen en frambozen. Ook wordt het aanbod verbreed met kersen en kiwibes. Vanaf heden kan er zowel fruit van vof De Ring uit Oud-Sabbinge (www.de-ring.com) worden aangeboden, maar nu ook biologisch fruit van Fruitweelde (www.fruitweelde.nl). Beide bedrijven vullen elkaar mooi aan, zorgen voor een breder palet aan zachtfruit. Onder Nautilus wordt productie en afzet goed op elkaar afgestemd. Kon in het verleden niet altijd aan de vraag van afnemers naar frambozen, bramen en pruimen worden voldaan, nu is er meer mogelijk.

Voor meer informatie:

Niek Vedelaar of Barry Raadschelders
Coöperatie Nautilus u.a.
Havenweg 11-C
8251 KB Dronten
0321 318040
Sales@nautilusorganic.nl
www.nautilusorganic.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.