Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
14 september van 10:00 tot 16:00 uur

Pompoenfeest tijdens laatste open dag 2013 op Tuinderij Eyckenstein

Op 14 september 2013 houden Tuinderij Eyckenstein en Agnes Kruiden de laatste Open Dag van het seizoen 2013.

Pompoenfeest

Deze laatste open dag van Tuinderij Eyckenstein staat in het teken van de pompoen. "Dit jaar kwamen de pompoenen door het koude voorjaar traag op gang. Normaal konden we al half augustus de eerste pompoenen oogsten, dit jaar was dat twee weken later. Maar op de pompoen open dag hebben we volop pompoenen", vertelt Luuk Schouten.

Tuinderij Eyckenstein teelt ook dit jaar diverse soorten eetbare pompoenen. De bekendste daarvan is de oranje hokkaidopompoen die uit Japan, van het eiland Hokkaido, komt. Op het vak waar de pompoenen groeien kunt u nu overal oranje en groene bolletjes zien liggen."Tuinderij Eyckenstein en Agnes Kruiden liggen er door de mooie zomer, nog prachtig bij. Er wordt nog volop geoogst: bietjes, courgette, andijvie, aardappelen, pastinaak, snijbiet, hele zoete tomaten, frambozen, en nog veel ander lekkers. Alles vers geoogst. Ook op de kruidentuin van Agnes Looman worden er nog heel veel kruiden geplukt, gedroogd en verwerkt in heerlijke theeën."

Op de Open Dag kunt u rondlopen over de tuinderij en de historische kassen en oranjerie bekijken, er is koffie en thee, zoete pompoentaart en pompoensoep en verschillende soorten eigen gemaakte jam. Aan Luuk Schouten, de tuinder, kunt u vragen wat u altijd al heeft willen weten over een biologische tuinderij en de teelt van pompoenen en andere groenten.Tuinder Luuk Schouten houdt om 13:00 uur een rondleiding door de groentetuin. Agnes Looman houdt om 14:00 uur een rondleiding door de kruidentuin met als thema 'keukenkruiden en meer'. Kinderen kunnen om 13:00 uur zeepjes maken (2,50 euro). De imkers Kim en Monique die bijenvolken hebben staan op de kruidentuin verkopen op zaterdag 14 september honing.

Tot en met zaterdag 19 oktober zijn Tuinderij Eyckenstein en Agnes Kruiden elke woensdagmiddag (13:00–16:00 uur) en zaterdag (van 10:00 –16:00 uur) geopend voor de verkoop.

U bent van harte welkom op Tuinderij Eyckenstein: Dorpsweg 264-achter, Maartensdijk

Wilt u meer weten over de Open Dagen en/of Tuinderij Eyckenstein: Luuk Schouten, tel: 06 44545537 of kijk op www.landgoedgroenten.nl.
Publicatiedatum: